Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan, rokotuksen saanut Suomessa noin 117 000 ihmistä

Suomessa on raportoitu viisi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kaikkiaan kuolemantapauksia on raportoitu nyt 660.

Sairaalahoidossa koronan vuoksi on koko Suomessa yhteensä 148 ihmistä. Teho-osastoilla heistä on hoidossa 20 ihmistä, mikä on yksi vähemmän kuin eilen.

Tähän päivään mennessä Suomessa on todettu yhteensä 106 muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tapausta. Näistä 96 on Britanniassa havaittua virusmuunnosta ja 10 Etelä-Afrikassa havaittua muunnosta.

THL kertoi aiemmin tänään, että Suomessa on raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 281 uutta tartuntaa. Luku on 804 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on raportoitu 2 450, joka on 619 tartuntaa enemmän kuin aiemmalla vastaavalla ajanjaksolla.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alun jälkeen 43 616 koronatartuntaa.

Runsaat 117 000 saanut koronarokotuksen

Koronavirusrokotteen on saanut Suomessa runsaat 117 000 ihmistä, THL kertoo. Yli 70-vuotiaista 35 000 on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

THL:n tänään ilmoittamat luvut ovat noin 7 000 enemmän kuin eilen.

Eniten rokotteita on annettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa ainakin yhden rokoteannoksen on saanut yli 32 000 ihmistä. Pirkanmaalla rokotettujen määrä on yli 15 000 ja Varsinais-Suomessa hieman yli 13 000.

Toisen rokoteannoksen on saanut tähän mennessä yli 9 000 ihmistä koko Suomessa.

Tampereella tartuntoja syöpäosastolla

Tays Keskussairaalan syöpätautien osastolla RS2 ja Hatanpään neurologisella osastolla HNE2 on todettu koronavirustartuntoja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

Syöpätautien osastolla koronatartunnat on todettu kahdella potilaalla ja neljällä työntekijällä. Neurologisella osastolla tartuntoja on todettu kolmella työntekijällä ja kolmella potilaalla.

Tartuntatapausten vuoksi osastoille ei tällä hetkellä oteta uusia potilaita, vaan heitä hoidetaan muilla osastoilla. Sairaalahoitoa vaativat koronapotilaat on siirretty kyseisiltä osastoilta koronapotilaille tarkoitetuille kohorttiosastoille.

Osastojen tartuntatapaukset liittyvät toisiinsa. Taustalla on todennäköisesti oireettomaan koronatapaukseen liittyvä tartuntaketju.

Tays jatkaa tartuntaketjun selvitystä.

Jyväskylä kirjasi päiväkohtaisen ennätyksensä: 81 uutta koronatartuntaa

Jyväskylässä on ilmennyt tänään paikkakunnan ennätysmäärä uusia koronatartuntoja. Iltakuuteen mennessä Jyväskylässä oli todettu 81 uutta koronatartuntaa.

Tuntuva osa tartuntaryppäästä on lähtöisin yhdestä ravintola-altistuksesta. Viime viikon torstaina järjestettiin Jyväskylässä ravintolassa opiskelijatapahtuma, johon osallistui noin 150 ihmistä.

Jyväskylän tilannetta kuvaa myös karanteeniin asetettujen määrä. Tänään ilmenneiden tartuntojen myötä karanteenissa on selvästi yli tuhat ihmistä.

Jyväskylän kaupunki ilmoittaa olevansa äärimmäisen huolissaan tilanteesta.

Koronan pelko huolestuttaa sote-alalla

Tuore Työterveyslaitoksen kysely paljastaa, että keskimäärin joka kolmas sote-alan työntekijä on pelännyt terveytensä puolesta työssään koronaviruksen takia. Eniten terveytensä puolesta pelkäsivät röntgenhoitajat, joista 47 prosenttia kertoi peloistaan. Toiseksi eniten peloistaan kertoivat sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja kätilöt, joista 41 prosenttia kertoi pelkäävänsä.

Kolmantena ryhmänä olivat laboratoriotyöntekijät, joista 35 prosenttia ilmaisi pelkäävänsä. Neljänneksi eniten pelkäsivät lähi- ja perushoitajat.

Erityisesti nuorten työntekijöiden jaksaminen ja palautuminen huolestuttaa kyselyn laatijoita. Alle 30-vuotiaista työntekijöistä vain 27 prosenttia palautuu tutkimusjohtaja Jaana Laitisen mukaan hyvin. Vastaava luku yli 60-vuotiailla työntekijöillä on 38 prosenttia.

Etelä-Suomen kokoontumisrajoituksia jatketaan helmikuussa

Etelä-Suomen alueen neljän sairaanhoitopiirin kokoontumisrajoituksia jatketaan helmikuun ajan. Asiasta kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tiedotteessaan.

Nykyiset kokoontumisrajoitukset jatkuvat Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson sekä Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. Etelä-Karjalan alueella kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Muilla alueilla suurin sallittu ihmismäärä on 10 henkeä.

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella puolestaan yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty 15. helmikuuta asti.