Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yle: Yksi Suomen etsityimmistä huumerikollisista jäi vuosien etsinnän jälkeen kiinni – rikosvyyhteen liittyy myös useita petoksia ja huumeostoissa hyödynnetty autokauppa

Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Yksi Euroopan etsityimmistä huumerikollisista, Arman Alinko, on jäänyt kiinni Turkissa ja toimitettu Suomeen. Asiasta kertoo muun muassa Yle.

Alinko karkotettiin Suomeen viime viikolla. Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan hänet otettiin kiinni lentokentältä. KRP vahvistaa asian Twitterissä. Helsingin käräjäoikeus vangitsi Alinkon tiistaina todennäköisin syin epäiltynä.

Alinko on ollut vuosia yksi Suomen etsityimpiä rikollisia, ja KRP lisäsi hänet viime maaliskuussa myös Euroopan etsityimpien rikollisten listalle.

Alinkoa epäillään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista.

Hänen epäillään osallistuneen laajan salakuljetusringin toimintaan, joka toi Alankomaista Suomeen etenkin amfetamiinia ja ekstaasia. Poliisi iski ringin toimintaan vuonna 2014.

Monet muut salakuljetusringin jäsenet jäivät kiinni, mutta Alinko onnistui pitkään välttämään lain kouran.

Kiinnijäänti Turkissa tapahtui, kun paikalliset viranomaiset epäilivät Alinkon oleskelevan maassa väärillä papereilla.

Huumausainerikosten lisäksi Alinkon epäillään syyllistyneen Suomessa myös törkeisiin petoksiin ja kavalluksiin. Hän on pyörittänyt Helsingissä "vilpillistä" autokauppaa, jota on hyödynnetty huumeostojen rahoittamisessa, kertoo Yle.

Alinkoon kytkeytyvää salakuljetus- ja rikosvyyhteä on kuvailtu yhdeksi Suomen suurimmista huumejutuista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka