Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Romutuspalkkion hakemisessa viitteitä väärinkäytöksistä – Traficom vie hakemuksia poliisitutkintaan

Romutuspalkkiota voi käyttää uuden, vähäpäästöisen auton hankintaan. Kuvituskuvaa. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Saila Kiuttu / STT

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom vie poliisin tutkittavaksi auton romutuspalkkion hakemiseen liittyviä selviä väärinkäytöksiä.

Traficom kertoo, että virasto on saanut useita hakemuksia, joissa on niputettu useita romuautoja uuden auton hankintaa varten.

– Kymmenissä hakemuksissa, jotka sisältävät yhteensä satoja autoa, on ilmennyt viitteitä väärinkäytöksistä, tiedotteessa kerrotaan.

Liikenne- ja viestintävirasto katsoo, että säännökset mahdollistavat vain yhden romutuspalkkion yhtä hankittavaa henkilöautoa, sähköistä polkupyörää tai joukkoliikenteen palvelua kohden.

Joulukuussa tarjolle tullut romutuspalkkio on 2 000 euroa, ja sitä voi käyttää uuden vähäpäästöisen auton hankintaan.

Hallitus esitti tarkennusta lakiin aiemmin tässä kuussa

Hallitus esitti aiemmin tässä kuussa tarkennusta romutuspalkkiota koskevaan lakiin. Muutoksen myötä kielletään useamman romutuspalkkion käyttäminen yhden auton hankintaan.

Muutoksella hallitus haluaa varmistaa, että romutuspalkkioihin varatut kahdeksan miljoonaa euroa riittävät mahdollisimman monen uuden vähäpäästöisen auton hankintaan. Lainmuutos varmistaa myös sen, ettei yksittäinen henkilö voi saada kohtuutonta hyötyä yhdistämällä useita palkkioita.

Lain ensisijaisena tarkoituksena on vähentää liikenteen päästöjä ja uudistaa Suomen ajoneuvokantaa sekä elvyttää taloutta autokaupan osalta koronapandemian aikana.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 12.17: Romutuspalkkiota koskeva lakimuutos on vasta hallituksen esitys.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka