Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myös AkzoNobel on kiinnostunut maaliyhtiö Tikkurilan ostamisesta – lupaa 13 prosentin korotusta aiempaan ostotarjoukseen

Kilpailu suomalaisesta maaliyhtiö Tikkurilasta kiristyy. Hollantilainen maali- ja pinnoitealan yritys AkzoNobel kertoo tiedotteessa tekevänsä kilpailevan ostotarjouksen Tikkurilan osakkeista tarjoten 31,25 euroa osakkeelta.

Tikkurilan hallitus on aiemmin suosittanut hyväksymään yhdysvaltalaisen PPG Industriesin ostotarjouksen. PPG Industries ja Tikkurila solmivat joulukuussa yhdistymissopimuksen, jonka mukaan PPG Industries tarjoaa 25 euroa yhtä Tikkurilan osaketta kohden.

Tammikuun alussa yhtiöt tiedottivat, että tarjousta on korotettu 27,75 euroon.

AkzoNobelin tarjous on 13 prosenttia korkeampi kuin tämä aiempi tarjous. Se nostaa Tikkurilan hinnan 1,4 miljardiin euroon.

AkzoNobel toimii yli 150 eri maassa ja työllistää 32 000 ihmistä.

Suomeen luvataan investointeja

AkzoNobel lupaa Suomen-yksikköihin investointeja.

– Tikkurilan päätoimipaikasta ja tuotantoyksiköistä Suomessa muodostuisi yhdistetyn liiketoiminnan tärkeä keskittymä Itämeren alueella, ja tuotantoyksikköihin tehtäisiin huomattavia investointeja tulevaa kasvua varten, tiedotteessa kerrotaan.

Toimitusjohtaja Thierry Vanlanckerin mukaan AkzoNobelin ja Tikkurilan yhdistyminen rakentuisi "vuosisatojen kokemukseen teollisuudenalasta sekä yhteiselle eurooppalaiselle perinnölle".

– Toisiaan täydentävien maantieteellisten profiiliemme yhdistäminen loisi parempaa arvoa mihin tahansa muuhun yhdistymiseen nähden, mukaan lukien kasvumahdollisuuksia yhtiölle ja sen työntekijöille.

Ostotarjouksen tekemiseen liittyy ehtoja, joita ovat muun muassa se, että Tikkurilan hallitus aloittaa neuvottelut AkzoNobelin kanssa.