Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

MTV:n uutiset: Niko Ranta-aho otettu kiinni Espanjassa

Niko Ranta-aho Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Jecaterina Mantsinen, Sanna Raita-aho / STT

MTV:n uutisten tietojen mukaan poliisi on ottanut kiinni uusista törkeistä rikoksista epäillyn Niko Ranta-ahon. Kiinniotto tehtiin eilen tiistaina Espanjan Marbellassa sen jälkeen, kun Pirkanmaan käräjäoikeus oli vanginnut Ranta-ahon poissaolevana. Vangitsemistiedoista kävi ilmi, että Ranta-ahoa epäillään taas muun muassa törkeistä huumausainerikoksista.

Tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin (KRP) rikoskomisario Jari Räty vahvistaa STT:lle, että tutkinnassa on tehty eilen kiinniotto Espanjan Aurinkorannikolla. Hän ei ota kantaa kiinni otetun henkilöllisyyteen.

Ranta-ahoa epäillään kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Huumausainerikoksien epäillään tapahtuneen viime vuoden elo–marraskuussa Helsingissä ja Vantaalla. Törkeää veropetosta epäillään ajalla 2016–2020.

Räty sanoi eilen STT:lle, että esitutkinnasta ei ole vielä mahdollista kertoa juuri mitään. Hän ei kommentoi, milloin tai miten epäillyt rikokset tulivat poliisin tietoon.

Myönsi lähes kaikki Katiska-syytteet

Ranta-aho on toinen pääsyytetty niin sanotussa Katiska-jutussa, jota käsiteltiin viime vuonna Helsingin käräjäoikeudessa. Asiassa odotetaan tuomiota tänä vuonna.

Syyttäjien mukaan Ranta-aho johti rikoskumppaninsa kanssa Espanjasta käsin doping- ja huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota. Syyttäjien mukaan Suomeen on tuotu 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista. Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenen miljoonaa euroa rikoshyötyä.

Ranta-aho oli Katiska-tutkinnan takia tutkintavankeudessa lähes vuoden, mutta vapautui viime vuoden kesäkuussa. Hän on siis ollut vapaalla, kun uusien huumerikosten epäillään tapahtuneen.

Ranta-aho on tunnustanut lähes kaikki syytteet Katiska-jutussa. Maaliskuussa Ranta-aho myös johdatti poliisit maastokätköille, joista löytyi kymmeniä kiloja huumeita.

Katiska-juttu on poikkeuksellisen laaja. Käräjäoikeuden mukaan se ei ole koskaan käsitellyt yhtä suurta huumejuttua.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka