Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelosin mukaan Trump on vaarallinen ja pantava viralta välittömästi, Biden kutsui kongressin valtaajia kotimaisiksi terroristeiksi

Yhdysvaltain tulevan presidentin Joe Bidenin mukaan kongressin eilinen mellakka kuuluu Yhdysvaltain historian synkimpiin hetkiin, josta ovat vastuussa kotimaiset terroristit.

Bidenin mukaan kyseessä ei ollut mielenosoitus tai järjestyshäiriö, vaan kotimaisten terroristien ja kapinoitsijoiden aikaansaama mellakka.

Biden sanoi myös, että kongressin mellakoitsijoita kohdeltiin huomattavasti lempeämmin kuin rasismia vastustaneita Black Lives Matter -mielenosoittajia viime vuonna.

– Kukaan ei pysty vakuuttamaan minua siitä, että jos kyseessä olisi ollut ryhmä Black Lives Matter -mielenosoittajia, niin heitä olisi kohdeltu hyvin, hyvin eri tavalla kuin kongressin vallanneita mellakoitsijoita, Biden sanoi.

– Me kaikki tiedämme, että tämä on totta, eikä sitä voi hyväksyä, Biden jatkoi.

Presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressiin eilen, kun kongressin oli määrä vahvistaa Bidenin valinta presidentiksi. Vahvistus valinnalle saatiin tänään.

Pelosi vaati välitöntä viraltapanoa

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi vaatii, että Trump pannaan viralta välittömästi. Pelosin mukaan Trump on vaarallinen eikä hänen tulisi antaa jatkaa virassaan.

Pelosin mukaan varapresidentti Mike Pencen ja Trumpin hallituksen on välittömästi pantava toimeen perustuslain 25. pykälä, jolla voidaan aloittaa presidentin viraltapano.

Jos pykälää ei oteta käyttöön, kongressi on valmistautunut aloittamaan virkarikosprosessin.

– En usko, että varapresidentin vastauksen saamisessa kuluu pitkään. Senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer on tehnyt aikeemme tiettäväksi, joten kohta saamme tietää, mitä heille vastataan. Mutta heidän on vastattava tähän, Pelosi sanoi.