Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL: Jos kaikki menee hyvin, kesään mennessä odotetaan saatavan 5–7 miljoonaa koronarokoteannosta – kaikkien yli 16-vuotiaiden rokottaminen voi mennä loppuvuoteen

Helsingin kaupungin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen (vas.), THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio ja STM:n osastopäällikkö Tuija Kumpulainen sosiaali- ja terveysministeriön STM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronarokotteita käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä 5. tammikuuta 2021. Jussi Nukari / Lehtikuva

STT

Katso lähetys yllä olevasta linkistä.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) järjesti tänään kello 14.15 alkaen mediainfon koronavirusrokotteista ja rokotusten etenemisestä Suomessa.

Tilaisuudessa olivat mukana osastopäällikkö Tuija Kumpulainen STM:stä, johtava asiantuntija Mia Kontio THL:sta sekä terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen Helsingin kaupungilta.

STM:n osastopäällikkö Kumpulaisen mukaan vaikeammassa koronatilanteessa olevat maat arvioivat eri tavalla rokotteisiin liittyviä riskejä. Sen takia esimerkiksi Britannia on hänen arvionsa mukaan ottanut etupainotteisesti käyttöön AstraZenecan rokotteen ja joissain maissa harkitaan poikkeamista suositellusta vahvisterokotteen antamisen aikataulusta.

Suomessa odotetaan virallisia myyntilupia, koska järjestelmän kantokyky on vielä hyvä.

Kaikkien yli 16-vuotiaiden rokottaminen koronavirusta vastaan voi mennä loppuvuoteen, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Mia Kontio.

Kontio kertoo, että jos kaikki menee hyvin, kesään mennessä odotetaan saatavan 5–7 miljoonaa koronarokoteannosta. Sillä katettaisiin iso osa kaikkein haavoittuvimmista ryhmistä.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, missä vaiheessa saadaan lapsille sopiva rokote, joten heitä ei Kontion mukaan ole laskettu mukaan.

Kumpulainen kertoo Saksan tekemän oman rokotetilauksen olevan selvitettävänä. Alun perin kaikki jäsenmaat olivat sitoutuneet siihen, ettei rokotteita hankita EU-ketjun ohi. Suomi on pysynyt sopimuksessa.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka