Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thaimaan pääkaupunki Bangkokissa alkaa koronasulku – yöelämä hiljenee täysin

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa astui lauantaina voimaan osittainen koronasulku, joka muun muassa hiljentää lähes täysin kaupungin yöelämän. Samoin kaikki julkiset koulut suljetaan kahden viikon ajaksi viruksen leviämisen estämiseksi.

Bangkokiin on tarkoitus myös perustaa toistakymmentä testauspistettä.

Thaimaa on pitkään selvinnyt koronapandemiasta erinomaisesti, mutta viime kuussa kala- ja äyriäistorilta alkunsa saanut virusrypäs on nopeasti levinnyt liki koko maahan.

Lauantaihin mennessä Thaimaassa oli todettu yhteensä yli 7 300 tartuntaa. Kasvua on huomattavan paljon, sillä vielä marraskuussa tartuntoja oli alle 4 000.

Koko maata koskevien koronarajoitusten on määrä astua voimaan maanantaina. Yrittäjille on varattu parin päivän siirtymäaika liikkeiden sulkemista varten.

Osa yrittäjistä piti koronasulkuja kohtuuttomina.

– Olen noudattanut tarkasti koronamääräyksiä, mutta silti minun on suljettava liikkeeni. Ilmaradan juniin sen sijaan tunkee paljon ihmisiä joka päivä, valitti kylpylän omistaja Aksika Chantarawinji Bangkokin kuvernöörin Facebook-sivuilla.

Vaikka Thaimaa on selvinnyt pandemiasta muuten hyvin, sen vientiin ja turismiin perustuva talous on kärsinyt erittäin pahasti.