Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa raportoitu liki 300 uutta koronatartuntaa – tartunnat voimakkaassa kasvussa Oulussa

Suomessa on raportoitu 296 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi perjantaina vuoden ensimmäisenä päivänä.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 3 821 tartuntaa. Tämä on 2 003 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Yhteensä Suomessa on raportoitu pandemian alusta saakka 36 403 koronavirustartuntaa.

Taudin ilmaantuvuus on tällä hetkellä alle 70 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden koko Suomessa viimeisen kahden viikon ajalta. Koronavirukseen liittyviä kuolemia oli vuodenvaihteeseen mennessä raportoitu 561. THL päivittää tiedot koronakuolemista ja sairaalahoidossa olevista potilaista uudenvuoden ja loppiaisen aikaan vain arkipäivisin.

Fimea Ylelle: Rokotehaitoista kerrotaan, kun tapauksia enemmän

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on saanut ensimmäisen Suomessa annettuun koronarokotteeseen liittyvän haittavaikutusilmoituksen, uutisoi Yle perjantai-iltana.

Ilmoituksen sisältöä ei potilaan yksityisyydensuojan vuoksi kerrota julkisuuteen. Asian Ylelle vahvistaneen Fimean ylilääkäri Maija Kaukosen mukaan Fimea julkaisee nettisivuillaan tietoa ilmenneistä haittavaikutuksista sitten, kun tapauksia on kertynyt vähintään viisi.

Maailmalla Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen on Ylen mukaan tähän mennessä todettu aiheuttaneen vakavia allergisia reaktioita noin yhdellä 100 000 ihmisestä, kun yleensä osuus on rokotteissa noin yksi miljoonasta.

Kaukonen painottaa Ylelle, että rokotukset ovat vielä alussa, mutta raportteja tulee todennäköisesti lisää, kun rokotukset etenevät.

Tartunnat voimakkaassa kasvussa Oulussa

Koronavirustartuntojen määrä jatkaa kasvuaan Oulussa, kaupunki tiedottaa . THL:n valtakunnallisten lukujen julkaisun jälkeen perjantaina. Viime viikolla kaupunki oli jo siirtymässä pois epidemian vakavimmasta vaiheesta eli leviämisvaiheesta, mutta kuluvalla viikolla tilanne on huonontunut nopeasti.

Oulun terveysjohtajan Jorma Mäkitalon mukaan tilanteesta tekee erityisen huolestuttavan se, että voimakasta kasvua on nyt todettu voimakkaiden rajoitusten ja suositusten ollessa voimassa.

Uudenvuodenpäivänä klo 16 iltapäivällä oululaisilla oli todettu päivän aikana 24 uutta tartuntaa eli viikon suurin määrä. Viikolla on todettu yhteensä 72 tartuntaa eli kolme kertaa edellisviikkoa enemmän.

Karanteeniin oli Oulussa asetettu uudenvuodenpäivän iltapäivään mennessä 74 ihmistä. Kaikkiaan viikon aikana on asetettu karanteeniin 228 henkilöä eli kolminkertainen määrä edelliseen viikkoon verrattuna.

Jyväskylässä joukkoaltistuminen ravintolassa

Jyväskylässä Pub & Club Onni -ravintolan asiakkailla on todettu joulukuussa useampia koronatartuntoja, tiedotti kaupunki perjantaina. Viimeisin laaja altistuminen on tapahtunut 27. joulukuuta.

Ravintolassa kyseisenä päivänä tai muulloin joulukuussa asioineita pyydetään seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

– Terveydenhuolto kantaa tilanteesta erityistä huolta, sillä moni joulukuussa selvittämättä jäänyt koronatartunta vaikuttaa tavalla tai toisella kietoutuvan ravintolan ympärille, kaupungin ylilääkäri Johanna Tuukkanen sanoo tiedotteessa.

Jyväskylän kaupungin mukaan koronatestejä ollaan valmiita tarvittaessa tekemään myös ravintolan tiloissa.