Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korean Kim korvasi uudenvuoden puheen kirjeellä – kiitti kansaa tuesta vaikeina aikoina

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on kiittänyt kansaa tuesta vaikeina aikoina. Kim ei tänä vuonna pitänyt televisioitua uudenvuoden puhetta, vaan välitti sanomansa käsin kirjoitetulla viestillä. Hän toivotti maan perheille suurempaa onnea ja terveyttä ja lupasi jatkaa työtään paremman tulevaisuuden puolesta.

– Kiitän kansaa tuesta ja luottamuksesta puolueeseemme myös vaikeina aikoina, Kim sanoi uutistoimisto KCNA :n jakamassa viestissä.

Kim jätti puheen pitämättä nyt jo toisena peräkkäisenä uutenavuotena. Vuosi sitten sen korvasi uusintana lähetetty puhe, jonka Kim oli pitänyt aiemmin. Etelä-Korean median mukaan Pohjois-Korean johtaja välitti kansalle kirjallisen uudenvuoden tervehdyksen edellisen kerran vuonna 1995, jolloin sen lähetti Kimin isä, Kim Jong-il.

Vuoden vaihtumista juhlittiin Pohjois-Koreassa ilotulituksilla ja laulu- ja tanssiesityksillä Pjongjangissa. Koronavirus ei virallisen version mukaan ole levinnyt maahan ollenkaan.

"Vesikauhuinen koira" Biden kutsuu Kimiä roistoksi

Tarkkailijoiden mukaan on todennäköistä, ettei Kim Jong-un puhu myöskään tulevan puoluekokouksen yhteydessä. Valtion median mukaan puoluekokous pidetään tammikuussa, mutta tarkkaa päivämäärää ei ole kerrottu. Kyseessä on ensimmäinen puoluekokous sitten vuoden 2016. Se järjestetään todennäköisesti ennen 20. tammikuuta, jolloin Yhdysvaltojen tuleva presidentti Joe Biden astuu virkaan.

Kim ja väistyvä presidentti Donald Trump lämmittelivät maiden välisiä suhteita kunnes neuvottelut ydinaseriisunnasta jumittuivat viime vuonna. Suhteiden odotetaan palaavan entiselle kylmäkiskoiselle tolalleen Bidenin kaudella.

Biden on kutsunut Kimiä "roistoksi" ja Pohjois-Korea Bidenia "vesikauhuiseksi koiraksi".