Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koronatartuntaketjuja voidaan pian seurata sovelluksissa Euroopan maiden välillä

STT

Tänään astuvat voimaan lainmuutokset, jotka mahdollistavat Koronavilkku-sovelluksen yhteentoimivuuden muissa EU- ja Eta-maissa tai Sveitsissä kehitettyjen sovellusten kanssa. Näin tartuntaketjuja voidaan seurata myös silloin, kun sovellusten käyttäjät liikkuvat näiden maiden välillä.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) mukaan yhteentoimivuus alkaa loppiaisen jälkeen julkaistavan sovellusversion myötä.

Jatkossa koronavirustartunnan saanut Koronavilkun käyttäjä voi lähettää tiedon mahdollisesta altistumisesta myös toisessa maassa kehitetyn sovelluksen käyttäjälle tai saada tiedon mahdollisesta altistumisestaan toisen maan sovelluksen käyttäjältä.

Ennen vuodenvaihdetta yhteentoimivuuteen olivat liittyneet mukaan Saksa, Italia, Irlanti, Espanja, Latvia, Kroatia, Tanska, Hollanti ja Puola, STM kertoo.

STM:n mukaan lakimuutoksissa säädetään muun muassa henkilötietojen käsittelystä ja luovuttamisesta toisen EU- ja Eta-maan sekä Sveitsin viranomaisille. Laissa säädetään myös Koronavilkun käyttäjän suostumuksesta tietojen luovutukseen. Käyttäjä päättää itse, haluaako osallistua rajat ylittävään tietojen vaihtoon.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka