Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tokiossa tehtiin synkeä ennätys – yli 1 000 uutta koronatartuntaa

Tokion kuvernööri Yuriko Koiken mukaan tilanne on erittäin vakava. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokiossa Japanissa kirjattiin uudenvuodenaattona yli 1 000 uutta koronatartuntaa. Luku on uusi ennätys, mutta sen arvioidaan voivan nousta vielä korkeammaksi, kun tiedot päivittyvät. Viranomaisten mukaan taudin pysäyttäminen saattaa vaatia poikkeustilan käyttöönottoa.

Pääministeri Yoshihide Suga on kutsunut koolle hallituksen neuvottelun myöhemmin tänään. Sugan hallitusta on moitittu passiivisesta suhtautumisesta taudin leviämiseen ja kotimaan matkailua edistävän kampanjan käynnistämisestä pandemiasta huolimatta.

Tokion kuvernööri Yuriko Koiken mukaan tilanne on erittäin vakava. Lääkäreiden mukaan tartuntamäärien kasvu on viime viikkoina kuormittanut terveydenhoitoa yli sen kantokyvyn.

Japanin tautitilanne on kuitenkin ollut monia muita maita lievempi, ja maassa on kirjattu vajaat 3 500 koronaan liittyvää kuolemantapausta. Aiemmin tällä viikolla koronan aiheuttamaan tautiin kuoli ensimmäinen eturivin poliitikko, kun siihen menehtyi entinen liikenneministeri Yuichiro Hata.

Kiinassa todettiin ensimmäinen tapaus uudesta koronavirusmuunnoksesta

Kiinassa on vahvistettu ensimmäinen tapaus uudesta koronavirusmuunnoksesta, joka havaittiin ensimmäisenä Britanniassa. Uutta muunnosta pidetään jopa 70 prosenttia helpommin tarttuvana kuin alkuperäistä, joka lähti leviämään Kiinan Wuhanista.

Ensimmäinen potilas on 23-vuotias shanghailainen nainen, joka saapui Britanniasta joulukuun puolivälissä, ilmoittivat Kiinan terveysviranomaiset. Hänet vietiin sairaalaan lievien koronaoireiden takia ja geenitesteissä varmistui, että hänen saamansa tartunta oli uutta muunnosta.

Kiina ilmoitti jouluaattona keskeyttävänsä suorat lentoyhteydet Britanniaan toistaiseksi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, aiheuttaako uusi virusmuunnos vakavampia sairaustapauksia tai nostaako se riskiä kuolla covid-19-tautiin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka