Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yhdysvaltain lääkevirasto hyväksyi odotetusti Modernan koronarokotteen

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvalloissa on noin kuusi miljoonaa annosta Modernan rokotetta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa elintarvike- ja lääkevirasto FDA on odotetusti hyväksynyt lääkeyhtiö Modernan koronarokotteen hätätilakäyttöön. Virasto kertoi asiasta Twitterissä perjantai-iltana paikallista aikaa.

FDA:n asiantuntijapaneeli oli puoltanut rokotteen hyväksyntää.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvalloissa on noin kuusi miljoonaa annosta Modernan rokotetta. Kuljetukset alkavat mahdollisesti jo tällä viikolla. Yhdysvallat on ensimmäinen Modernan rokotteen hyväksynyt maa.

Aiemmin FDA on antanut hyväksynnän myös Pfizerin ja Biontechin koronarokotteelle.

Euroopassa lääkevirasto EMA antaa tieteellisen arvionsa Modernan rokotteesta 6. tammikuuta eli aiemmin kerrottua nopeammin. Pfizerin ja Biontechin rokotteen osalta virastolta odotetaan tieteellistä arviota ensi viikolla.

Presidentti Donald Trump ehti aiemmin perjantaina aiheuttaa sekaannusta Modernan rokotteen ympärillä, kun hän ilmoitti Twitterissä ennenaikaisesti sen hyväksymisestä.

Yhdysvalloissa jo yli 17,4 miljoonaa tartuntaa

Yhdysvalloissa on tilastoitu määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja virukseen liittyviä kuolemia maailmassa. Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan tartuntoja on maassa tilastoitu yli 17,4 miljoonaa, kuolemia puolestaan yli 313 000.

Miljoonaa asukasta kohden Yhdysvalloissa on todettu noin 54 000 koronatartuntaa ja noin 970 viruksen liittyvää kuolemaa, kertoo tilastosivusto Worldometer .

Esimerkiksi Italiassa ja Espanjassa koronaan liittyviä kuolemia on tilastoitu väestömäärään suhteutettuna enemmän kuin Yhdysvalloissa. Molemmissa maissa miljoonaa asukasta kohden on kirjattu yli tuhat kuolemaa.

Suomessa miljoonaa asukasta kohden tartuntoja on tilastoitu 5 876 ja kuolemia 88.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka