Suolistovaivaiselle ravintolassa syöminen on riski – "Olen se ärsyttävä tyyppi, joka tilaa gluteenittoman pitsan mutta syö suklaakakkua jälkiruuaksi"

IBS:ää sairastava ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kertoo, että hän itse voi syödä jonkin verran vehnää, mutta ei paljon. Henna Aaltonen

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Aromi-lehdessä 9/20.

Ärtyvän suolen oireyhtymä vaivaa yhä useampaa suomalaista. Duodecimin terveyskirjaston mukaan vaivasta kärsii jopa kymmenen prosenttia suomalaisista, ja naisilla se on yleisempi kuin miehillä. Kyseessä on toiminnallinen suolistovaiva, jota ei voida laboratoriotestein varmentaa.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Kymen Sanomien sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Kymensanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi