Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikeudessa alkaa Espoon Suurpellon ampumistapauksen käsittely – uhrin uskotaan halunneen irtautua järjestäytyneestä rikollisryhmästä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkaa tänään Espoon Suurpellon ampumistapauksen käsittely, jossa syytettyinä murhasta on kaksi miestä. Molemmat epäillyt vangittiin heinäkuussa.

Tapaus sattui heinäkuun 7. päivänä, jolloin hätäkeskus sai useita ilmoituksia laukauksista Suurpellon Klariksentiellä iltayhdeksän aikaan. Paikalta löydettiin vuonna 1995 syntynyt mies, jota oli ammuttu. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa.

Välikohtaus liittyi poliisin mukaan siihen, että rikoksen uhri halusi irtautua järjestäytyneestä rikollisryhmästä, johon myös molemmat epäillyt kuuluvat. Molemmilla on yhteyksiä Helvetin enkelit -liivijengiin.

Toinen epäillyistä uhkasi aiemmin poliisia

Toinen epäillyistä uhkasi kesällä 2013 poliisia Helvetin enkelien liivit yllään. Miestä oli epäilty pahoinpitelystä Ivalon keskustassa, ja hän oli kieltäytynyt tottelemasta kiinniottoa. Poliisi käytti mieheen kaasusumutinta, minkä jälkeen mies uhkasi poliisia.

– En ole koskaan poliisille tehnyt pahaa, mutta tällä kertaa teen, sanoi mies Rovaniemen hovioikeuden tuomion mukaan.

Hovioikeus tuomitsi miehen puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja laittomasta uhkauksesta. Uhkauksen vakavuutta lisäsivät oikeuden mukaan Helvetin enkeleiden liivit.