Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Finnpanel: Koronavuoden itsenäisyyspäivän juhlalähetys hävisi katsojamäärissä tuntuvasti perinteisille Linnan juhlille

Tänä vuonna ei järjestetty perinteistä itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Kuvassa presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaamassa kansalaisten kysymyksiin itsenäisyyspäivän ohjelmassa Presidentinlinnassa. / EMMI KORHONEN HANDOUT / EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Eilisen itsenäisyyspäivän juhlalähetys Ylellä keräsi merkittävästi pienemmän osan suomalaisista ruudun ääreen kuin perinteiset Linnan juhlat. Finnpanelilta kerrotaan STT:lle, että eilisellä päälähetyksellä kello puoli seitsemästä puoli yhdeksään katsojia oli reilut 1 600 000, kun viime vuosina itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on kerännyt noin 2,5 miljoonaa katsojaa.

Asiasta kertoi aiemmin Iltalehti .

Tapahtumapäällikkö Asta Kujala Yleltä kertoo, että Ylellä ollaan tipahduksesta huolimatta siinä mielessä lukuihin tyytyväisiä, että vuosi on täysin poikkeuksellinen. Hän myös iloitsee siitä, että ihmiset osallistuivat tapahtumaan keskustelemalla ja lähettämällä lähetykseen runsain mitoin kuvia ja viestejä.

– Nämä kertovat, että eilinen koettiin yhteiseksi hetkeksi, hän sanoo.

Tämän vuoden juhlalähetyksessä oli perinteisen vastaanoton sijaan muun muassa monenlaista kulttuuriesitystä sekä ohjelmaa presidenttiparin juhlasta Presidentinlinnassa. Yleisö pystyi osallistumaan lähetykseen chatin välityksellä. Viestejä kertyi Ylen mukaan yli 16 000. Maisemakuvia sekä valokuvia itsenäisyyspäivän vietosta katsojat lähettivät myös yli 11 000 kappaletta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka