Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Itävallan ex-valtiovarainministerille useiden vuosien vankilatuomio korruptiosta

Itävallan entinen valtiovarainministeri Karl-Heinz Grasser (oik.) saapumassa oikeuden istuntoon Wienissä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Itävallan entinen valtiovarainministeri Karl-Heinz Grasser, 51, on tuomittu kahdeksaksi vuodeksi vankilaan maan historian suurimmassa korruptio-oikeudenkäynnissä sitten toisen maailmansodan.

Grasser tuomittiin perjantaina muun muassa vallan väärinkäytöstä ja lahjuksista. Oikeuden mukaan hän oli toimittanut sisäpiirin tietoa valtion omistamien asuntojen tarjouskilpailusta ystävänsä konsortiolle, joka oli onnistunut sen avulla hankkimaan noin 60 000 asuntoa.

Asuntojen arvo tuplaantui kolmen vuoden aikana. Grasser, joka oli tuolloin valtiovarainministerinä, sai ystävineen lahjuksia yhteensä 9,6 miljoonaa euroa. Rahat siirrettiin pankkitileille Liechtensteiniin.

Grasser aikoo valittaa tuomiosta.

Grasser oli vuonna 2000 valtiovarainministeriksi noustessaan Itävallan historian nuorin valtiovarainministeri. Hän kuului ensin Itävallan vapauspuolueeseen, josta erosi 2002. Myöhemmin hänet valittiin uudelleen ministeriksi Itävallan kansapuolueen listoilta, vaikka ei koskaan virallisesti liittynyt puolueeseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka