Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Diplomaattilähteet: Etiopian Tigraysta on laukaistu raketteja Eritreaan

Kolmeviikkoisessa konfliktissa on kuollut arvioiden mukaan tuhansia, ja jopa kymmenet tuhannet ihmiset ovat paenneet taistelujen tieltä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Etiopian pohjoisosassa sijaitsevalta Tigrayn alueelta on diplomaattilähteiden mukaan laukaistu raketteja Eritrean pääkaupunkiin Asmaraan. Yhdysvaltain suurlähetystö puolestaan kertoi, että kaupungissa on raportoitu kuusi räjähdystä lauantai-iltana.

Kaksi Etiopian pääkaupungissa olevaa diplomaattia kertoi uutistoimisto AFP:lle, että raketit olisi suunnattu kohti Asmaran lentokenttää ja armeijan laitoksia.

Eritrean hallitus ei ole kommentoinut raketti-iskuja tai niiden mahdollisesti aiheuttamia vahinkoja.

Kyseessä on kolmas kerta, kun Asmaraan on tehty iskuja Tigrayn alueelta marraskuun alussa syttyneen aseellisen konfliktin aikana.

Mikään taho ei ole toistaiseksi kertonut olleensa viimeisimmän raketti-iskun takana. Tigrayta hallitseva Tigrayn kansan vapautusrintama (TKVR) on ottanut nimiinsä yhden aiemman iskun.

Etiopian hallituksen joukot ovat maan pääministerin Abiy Ahmedin mukaan ottaneet Tigrayn alueen pääkaupungin Mekelen haltuunsa. Väitettä ei voida kuitenkaan vahvistaa, sillä Tigrayn alueen tietoliikenneyhteydet on katkaistu jo konfliktin alkaessa.

Kolmeviikkoisessa konfliktissa on kuollut arvioiden mukaan tuhansia, ja jopa kymmenet tuhannet ihmiset ovat paenneet taistelujen tieltä. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan konfliktissa on nähty ainakin yksi verilöyly, jossa tapettiin satoja ihmisiä.

TKVR:n johto on kertonut vastustavansa hallituksen joukkoja niin kauan kuin he ovat Tigrayn alueella. Asiantuntijat ovat varoittaneet, että konflikti voi muuttua pitkäkestoiseksi sissisodaksi ja levitä alueen muihin maihin.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka