Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

IS: Pääministeri Marin korostaa tasapuolisuutta eri maiden kesken koronarokotteiden jakelussa – "Meidän pitää kantaa tässäkin globaalia vastuuta"

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan koronapandemiaan pitää suhtautua koko ihmiskunnan yhteisenä kriisinä. Päivi Tuovinen

Maarit Vaaherkumpu

Pääministeri Sanna Marin (sd.) korostaa Ilta-Sanomien haastattelussa tasapuolisuutta eri maiden kesken koronarokotteiden jakelussa, jotta koronapandemia saataisiin hallintaan kaikkialla.

– Meidän pitää kantaa tässäkin globaalia vastuuta ja solidaarisuutta kaikkien ihmisten puolesta. Pandemia on yhteinen. Ellemme saa sitä kaikkialla hallintaan, tilanne tulee olemaan vaikea. Siksi tähän pitää suhtautua koko ihmiskunnan yhteisenä kriisinä.

Lehden mukaan asiaan pyritään myötävaikuttamaan EU:ssa samalla, kun rokotetta hankitaan omille kansalaisille. Käytännössä kyse on yhteistyöstä WHO:n kanssa.

– Tulemme varmistamaan rokotteen saannin suomalaisille. Se ei poissulje sitä, ettemmekö voi myös kansainvälisesti pyrkiä toimimaan niin, että vähemmän vauraimmissa maissa rokotetta saadaan. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vauraat maat eivät haali itselleen varastoon kaikkia rokotteita, vaan sitä pyritään jakamaan tasapuolisesti eri maihin, Marin kertoo Ilta-Sanomien mukaan.

Lehden mukaan optimistisimmissa arvioissa rokotukset Suomessa voivat edetä siten, että riittävä väestösuoja saavutetaan ensi kesään mennessä.

– On mahdollista, että tässä menee myös kauemmin, kenties ensi syksyyn. Voi mennä kauemminkin. Tilanne ei valitettavasti vielä hetkeen poistu, pääministeri sanoo.

Koronakriisissä pitää Marinin mukaan huolehtia myös ihmisten henkisestä jaksamisesta.

– Tämä ei ole pikamatka, vaan maraton. Samalla kun taistelemme pandemiaa vastaan meidän pitää huolehtia ihmisten henkisestä jaksamisesta niin, että apua ja tukea on saatavilla niin kriisin aikana kuin sen jälkeenkin, Marin toteaa lehden haastattelussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka