Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

EU:n pääneuvottelija palaa Lontooseen, varoittaa osapuolien olevan edelleen kaukana toisistaan

Euroopan unionin pääneuvottelija Michel Barnier (oik.) aikoo tavata brittikollegansa David Frostin (vas.). AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan unionin pääneuvottelija Michel Barnier palaa tänään Lontooseen neuvottelemaan EU:n ja Britannian brexitin jälkeisestä kauppasuhteesta.

Barnier aikoo tavata brittikollegansa David Frostin. Hän varoittaa kuitenkin Twitterissä , että osapuolet ovat edelleen hyvin kaukana toisistaan.

Kasvokkain tapahtuvat neuvottelut keskeytyivät taannoin, koska Barnierin neuvottelutiimin jäsenellä todettiin koronavirustartunta.

EU:n ja Britannian tulevan suhteen neuvotteluissa eletään ratkaisevia hetkiä. Sopu kauppasopimuksesta pitäisi löytää pian, jos se halutaan saada voimaan ensi vuoden alkuun mennessä, kun Britannian EU-eron jälkeinen siirtymäaika päättyy.

Britannia erosi EU:sta tammikuun lopussa, mutta siirtymäkauden ansiosta arki on jatkunut monessa suhteessa entisellään. Vuodenvaihteessa on luvassa merkittäviä muutoksia, kun Britannia muun muassa jättää EU:n sisämarkkinat.

Euroopan parlamentin pitäisi vielä ehtiä ratifioida mahdollinen sopimus ennen vuoden vaihtumista. Parlamentti on varautunut kokoontumaan myös joulutaukonsa aikana, jos sopimus saadaan aikaiseksi.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka