Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ara irtisanoi Nuorisosäätiön tytäryhtiöiden lainat

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara on irtisanonut Nuorisosäätiön tytäryhtiöiden aravalainat ja lakkauttanut korkotuen. Ara on tehnyt vastaavan päätöksen vain kerran aiemmin, maanantaina julkaistussa tiedotteessa kerrottiin.

– Nyt tehty päätös on hyvin poikkeuksellinen, mutta haluan muistuttaa, että yleishyödyllisyyden vastainen toiminta on ollut poikkeuksellisen törkeää ja siitä aiheutuneet vahingot mittavia, sanoi Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti tiedotteessa

Tiedotteen mukaan irtisanottavia aravalainoja on noin 20 miljoonaa euroa, ja ne erääntyvät maksettavaksi kuuden kuukauden kuluessa Aran päätöksestä. Korkotuen lakkauttaminen koskee korkotukilainoja, joiden yhteismäärä on noin 132 miljoonaa euroa.

Asiasta uutisoi aiemmin Yle .

Nuorisosäätiö vienyt tytäryhtiöiden aseman hallinto-oikeuteen

Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Jari Laine pitää Aran tuoretta päätöstä harmillisena.

– Olemme valittaneet hallinto-oikeuteen tytäryhtiöiden yleishyödyllisyydestä ja vaatineet, että ne nimetään yleishyödyllisiksi. Tällaisiin toimiin ryhtyminen ennen kuin yleishyödyllisyysasia on saanut lainvoiman, osoittaa mielestäni ei-huolellista toimintaa, Laine kommentoi maanantaina STT:lle.

Hänen näkemyksensä mukaan hallinto-oikeudessa olevalla valituksella on hyvät perusteet menestyä.

– Tämän takia pidän harmillisena tätä päätöstä. Tähän olisi pitänyt ottaa kantaa sitten, kun asia on saanut lainvoiman.

Ara peruutti Nuorisosäätiön yleishyödyllisyysaseman kesäkuussa 2018. Päätöstä edelsivät säätiössä ainakin vuosina 2016 ja 2017 tehdyt tarkastukset. Säätiön johto on sittemmin vaihtunut.

Vuonna 2018 tehdyn päätöksen yhteydessä linjattiin, että Nuorisosäätiön aravalainat tulisi irtisanoa ja korkotuki lakkauttaa, Ara kertoo. Asia jäi kuitenkin odottamaan, että yleishyödyllisyysaseman peruuttaminen saisi lainvoiman. Aran mukaan näin kävi kuluvan vuoden maaliskuussa, kun korkein hallinto-oikeus (KHO) päätti , ettei Nuorisosäätiö saa valituslupaa yleishyödyllisyysstatuksensa peruuttamisesta.