Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kiuru HS:lle: Koko Suomen koronatilanne uhkaa pahentua, jos pääkaupunkiseutu ei huomenna päätä riittävistä toimista

Oulu perui itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlan koronaviruksen takia. TIMO HEIKKALA / LEHTIKUVA

STT

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo olevansa erittäin huolestunut pääkaupunkiseudun heikentyvästä koronavirustilanteesta, kertoo Helsingin Sanomat .

Kiurun mukaan koko Suomen tautitilanne uhkaa tulevina viikkoina pahentua, jos pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ei huomenna ota riittäviä työvälineitä käyttöön.

HS:n mukaan Kiuru ei halua tarkemmin ottaa kantaa siihen, mitä rajoituksia pääkaupunkiseudulla pitäisi ottaa käyttöön.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä antoi viime perjantaina suosituksen yli 10 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä toistaiseksi. Aiemmin marraskuussa ryhmä linjasi, että peruskoulujen opettajia ja muita työntekijöitä suositellaan käyttämään kasvomaskia työssään.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella koronaepidemia on tämänhetkisen tilanteen mukaan kiihtymisvaiheessa eli kolmiportaisen asteikon toisella tasolla. Kiihtymisvaiheessa on myös kuusi muuta aluetta, mutta yksikään alue ei tämänhetkisen tilanteen mukaan ole vakavimmassa eli leviämisvaiheessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoittaa päivitetyt tiedot alueiden epidemiatilanteista viikoittain, seuraavan kerran huomenna torstaina.

Oulu perui itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlan

Oulussa itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla on peruttu tältä vuodelta koronaepidemian takia, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Oulun kaupungin oli määrä järjestää tapahtuma Madetojan salissa yhteistyössä Kainuun prikaatin ja Lapin sotilassoittokunnan kanssa.

Kaupunki toteuttaa itsenäisyyspäivän ohjelman tänä vuonna tavallista pienimuotoisemmin ja turvallisuusmääräykset huomioiden.

Koronavirus vaikuttaa joulukuun juhlapäivien perinteisiin tapahtumiin eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Turku kertoi tiistaina, että kaupunki julistaa joulurauhan tänä vuonna ilman yleisöä.

THL: Suomessa on todettu 288 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 288 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahdessa viikossa on raportoitu 3 005 tartuntaa, mikä on 146 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä tartuntoja on raportoitu 19 935. Eilen uusia tartuntoja raportoitiin 228.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu THL:n mukaan kolme. Kuolemantapauksia on nyt tiedossa kaikkiaan 374.

Sairaalahoidossa on 90 ihmistä, joista tehohoidossa on 12. Sairaalahoidossa olevien määrä lisääntyi kymmenellä maanantaihin verrattuna, mutta tehohoidossa olevien määrä väheni yhdellä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka