Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan entisen kuningattaren Marie Antoinetten silkkikenkä huutokaupattiin yli 40 000 eurolla

Valkoinen silkistä ja vuohen nahasta valmistettu kenkä huutokaupattiin lähes 44 000 eurolla Ranskassa sunnuntaina. Eikä kyseessä ollut mikä tahansa jalkine, sillä se oli aikanaan kuulunut Ranskan entiselle kuningattarelle Marie Antoinettelle, joka mestattiin vuonna 1793.

Marie Antoinette on ollut melko pienijalkainen, koska kengän koko vastaa suurin piirtein kokoa 36. Iästään huolimatta kenkä on melko hyvin säilynyt. Ainoastaan silkissä näkyy hienoisia kulumisen jälkiä, kertoi huutokauppakamari Osenat.

Huutokauppakamarin mukaan kenkä herätti suurta kiinnostusta ja sen hinta kohosi nopeasti lähtöhintana olleesta 8 000–10 000 eurosta. Kengän hankki tuntematon ostaja.

Ranskan vallankumouksen myllerryksessä kenkä päätyi Marie-Emilie Leschevinille, joka oli kuningattaren huonepalvelijan läheinen ystävä. Tämän suvun hallussa kenkä oli sukupolvien ajan, kunnes se päätyi huutokaupattavaksi 227 vuotta kuningattaren kuoleman jälkeen.

Marie Antoinette oli Ranskan kuninkaan Ludvig XVI:n puoliso. Myös kuningas mestattiin giljotiinissa 1793.