Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Charlie Hebdo -hyökkääjien auttamisesta syytettyjen oikeudenkäyntiä siirrettiin koronatartuntojen vuoksi

Ranskassa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen vuonna 2015 kohdistetun terrori-iskun tekijöiden auttamisesta syytettyjen oikeudenkäyntiä on siirretty vähintään viikolla. Lykkäyksestä päätettiin sen jälkeen, kun usealla syytetyllä todettiin koronatartunta.

Oikeudenkäynnissä syytettyjen penkillä on yhteensä 14 ihmistä, joita syytetään avunannosta terrori-iskuihin. Pääepäillyn ohella kahdella muulla syytetyllä on todettu tartunta.

Kaikille syytetyille on tehty koronatesti, mutta osan tuloksia vielä odotettiin maanantain alkaessa.

Viiden vuoden takaisissa tapahtumissa 12 ihmistä kuoli aseistettujen jihadistien hyökkäyksessä satiirilehden toimitukseen. Iskun tekijät, veljekset Said ja Cherif Kouachi kuolivat tulitaistelussa poliisien kanssa.

Iskun jälkeisissä tapahtumissa kuoli lisäksi yksi naispoliisi sekä neljä juutalaisessa ruokakaupassa pidettyä panttivankia. Näissä iskuissa hyökkääjänä oli veljesten ystävä Amedy Coulibaly, joka niin ikään kuoli virkavallan luoteihin.

Charlie Hebdon Muhammad-pilakuvat ovat olleet Ranskassa viime päivinä jälleen tapetilla, kun niitä esitelleen opettajan murha sytytti sananvapaus- ja uskontokiistan Ranskan ja useiden muslimimaiden välille.