Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa koululaisista viettää nyt syyslomaviikkoa – THL muistutteli koronaturvallisuudesta

Monissa Suomen kouluissa vietetään tällä viikolla syyslomaa. Opetushallituksen mukaan koulujen syyslomat ajoittuvat tälle ja ensi viikolle.

Joissakin kouluissa syysloma ei kestä kokonaista viikkoa.

Maakuntien pääkaupungeista esimerkiksi Helsingin suomenkieliset koululaiset sekä Tampereen, Turun, Rovaniemen ja Jyväskylän koululaiset lomailevat tällä viikolla. Esimerkiksi Kotkassa, Lahdessa ja Lappeenrannassa lomaa odotellaan vielä ensi viikkoon.

Ruskaretkistä varoittava esimerkki

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) muistutteli viime viikolla turvavälien tärkeydestä syysloman tuoksinassa. THL:n mukaan ruskaretkiltä eri puolille Suomea palanneiden mukana levinneet tartunnat ovat esimerkki siitä, kuinka koronavirus voi levitä alueille, joilla sitä ei ole hetkeen ilmennyt.

THL korosti maskin käyttämisen tärkeyttä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa riittävää etäisyyttä ei ole mahdollista pitää.

Lisäksi THL ohjeistaa esimerkiksi lataamaan Koronavilkku-sovelluksen puhelimeen ja noudattamaan aina yrittäjien laatimia ohjeita henkilörajoitusten ja hygieniatoimien osalta.