Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Korona jyllää myös Saksassa – suurin määrä uusia tartuntoja sitten huhtikuun

Saksassa on todettu jälleen yli 4000 uutta päivittäistä tartuntaa, mikä on suurin lukema sitten huhtikuun. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksassa on raportoitu vuorokaudessa yli 4 000 uutta koronatartuntaa. Lukema on suurin sitten huhtikuun, jolloin maassa oli yhä voimassa laajoja liikkumisrajoituksia.

Reilun 83 miljoonan asukkaan Saksassa on todettu yhteensä 310 144 koronatartuntaa, kertoo Saksan tartuntatauti-instituutti Robert Koch.

Instituutin johtaja varoitti, että virus on vaarassa levitä hallitsemattomasti.

– On mahdollista, että tapauksia ilmenee yli 10 000 päivässä. On mahdollista, että virus leviää hallitsemattomasti. Toivon, että näin ei käy, sanoi Robert Kochin johtaja Lothar Wieler.

Myös Saksassa viruksen leviämistä on tapahtunut esimerkiksi nuorten keskuudessa ja yöelämässä.

– Määrissä on huolestuttavaa nousua. Harva Euroopan maa on saanut kriisin niin hyvin hallintaansa kuin Saksa, mutta meidän ei tule luopua siitä, mitä olemme saavuttaneet, sanoi taas Saksan terveysministeri Jens Spahn.

Kotimaista matkailua rajoitetaan ja baarit kiinni aiemmin

Tautiin on kuollut Saksassa lähes 9 600 ihmistä, mikä merkitsee 115:tä kuolemantapausta miljoonaa asukasta kohden. Määrä on yleisessä eurooppalaisessa vertailussa alhainen.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on kehottanut kansalaisia välttämään ulkomaille matkustamista tulevan syysloman aikana.

Myös kotimaista matkailua on rajoitettu. Monet osavaltiot ovat kieltäneet yöpymiset hotelleissa matkustajilta, jotka tulevat Saksassa alueilta, jossa koronan ilmaantuvuus on suurta.

Pääkaupungissa Berliinissä baarit ja ravintolat on määrätty suljettavaksi kello 23 alkaen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka