Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Suurpalon sammutustyöt jatkuvat Kolarissa, Trump keskeytti neuvottelut elvytyspaketista

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Kolarin K-Raudan palon sammutustyöt jatkuivat - savusta ei enää aiheudu vaaraa

Kolarissa Länsi-Lapissa on yöllä jatkettu K-Raudassa tiistaina syttyneen suuren tulipalon sammuttamista. Lapin pelastuslaitos arvioi tiedotteessa yhden jälkeen yöllä, että sammutustyöt jatkuvat useita tunteja.

Pelastuslaitoksen mukaan myymälä ja suuri osa varastosta ovat tuhoutuneet palossa täysin, mutta viereiset rakennukset on saatu suojattua. Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Alueelle annettiin illalla vaaratiedote vaarallisen savun vuoksi. Kahden aikoihin yöllä Hätäkeskuslaitos ilmoitti Twitterissä, että vaaratilanne on ohi.

Trump keskeytti neuvottelut elvytyspaketista, Biden iski heti: "Trump käänsi selkänsä amerikkalaisille"

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden sanoo presidentti Donald Trumpin kääntäneen selkänsä amerikkalaisille. Biden kommentoi Trumpin päätöstä keskeyttää demokraattien kanssa käydyt neuvottelut valtavasta elvytyspaketista.

Trump ilmoitti asiasta Twitterissä myöhään tiistaina Suomen aikaa. Trump sanoi myöntävänsä elvytysrahat vasta sen jälkeen, kun on voittanut marraskuun alun vaalit.

Bidenin tulkinta on, että presidentti keskeytti elvytysneuvottelut raivatakseen tilaa korkeimman oikeuden tuomarinimityksen edistämiselle. Trump ja republikaanit haluavat nimetä korkeimpaan oikeuteen mieleisensä tuomarin vielä ennen vaaleja. (Lähde: AFP)

Facebook ilmoittaa sulkevansa salaliittoteoria QAnonia kannattavia ryhmiä ja sivuja

Sosiaalisen median jättiyhtiö Facebook on ilmoittanut laajentavansa salaliittoteoriaverkosto QAnoniin toimintaan liittyviä kieltotoimia. Kieltoon menevät esimerkiksi QAnoniin liittyvät ryhmät ja sivut sekä tilit kuvanjakopalvelu Instagramissa.

Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan Facebook on jo aiemmin kieltänyt sellaiset QAnoniin -liittyvät tilit, joilla on ihannoitu tai kannustettu väkivaltaa.

QAnonin juuret ovat vahvasti Yhdysvaltain äärioikeiston ja alt-rightin maailmassa. Liikkeessä kannatetaan laajasti presidentti Donald Trumpia, joka myös on jakanut QAnoniin kytköksissä olevaa materiaalia omilla sosiaalisen median kanavillaan.

Facebook on yrittänyt suitsia väärien tietojen leviämistä Yhdysvaltojen presidentinvaalien alla. (Lähde: AFP)

Nobel-palkinnoissa vuorossa tänään kemia

Tukholmassa julkistetaan tänään alkuiltapäivästä Suomen aikaa tämän vuoden kemian Nobel-palkinnon saaja tai saajat. Aiemmin tällä viikolla Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemia on jo ehtinyt palkita hepatiitti C -viruksen löytäjät lääketieteen ja avaruuden mustien aukkojen tutkijat fysiikan Nobel-palkinnoilla.

Vuoden 2020 nobelistit eivät pääse vastaanottamaan palkintojaan Tukholmaan vaan palkintoseremoniat järjestetään joulukuussa etänä koronaviruspandemian takia.

Huomenna Tukholmassa julkistetaan kirjallisuuden nobelistin nimi. Perjantaina huomio siirtyy Osloon, missä paljastetaan henkilö tai järjestö, jolle myönnetään Nobelin rauhanpalkinto.

Florida Panthers nappasi Anton Lundellin - suomalainen oli ensimmäisen kierroksen 12. varaus

Jääkiekon NHL-liigan pelaajavaraustilaisuudessa ensimmäinen valittu suomalainen on HIFK:n Anton Lundell. Hänet varasi ensimmäisellä varauskierroksella kahdentenatoista vuorossa ollut Florida Panthers.

Virtuaalisesti järjestetyssä varaustilaisuudessa ensimmäisen varauksen teki New York Rangers, joka odotetusti valitsi kanadalaisen Alexis Lafrenieren.

Toisena vuorossa oli Los Angeles Kings, joka valitsi kanadalaisen Quinton Byfieldin.

Eurooppalaisista ensimmäisenä varattiin saksalainen Tim Stützle, joka poimittiin kolmantena varausvuorossa olleeseen Ottawa Senatorsiin.

NHL:n seuraavan kauden on tarkoitus alkaa tammikuussa

Jääkiekkoliiga NHL ja liigan pelaajayhdistys kertovat, että liigan seuraavan kauden olisi tarkoitus alkaa tammikuussa. Tavoitteena on, että kausi saataisiin käyntiin 1. tammikuuta, kerrotaan NHL:n sivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Harjoitusleirien ajankohdista kerrotaan myöhemmin.

Koronaviruspandemia aiheuttamat rajoitustoimet siirsivät edeltävän kauden päätöksen ja Stanley Cupin finaalit syksyyn. Stanley Cup ratkesi vähän yli viikko sitten.