Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset voidaan järjestää myös jatkossa etänä – uusi väliaikainen laki on voimassa ensi kesäkuun loppuun

Yhtiöt, osuuskunnat ja yhdistykset voivat järjestää kokouksensa etäkokouksina ensi vuoden kesäkuun loppuun asti koronaepidemian takia, kertoo oikeusministeriö. Asiaa koskeva väliaikainen laki tuli voimaan 3. lokakuuta.

Väliaikainen laki helpottaa myös asiamiehen käyttöä kokouksissa.

Etäkokousten järjestämistä helpotettiin jo keväällä säädetyllä väliaikaisella lailla, joka oli voimassa syyskuun loppuun.

– Kun emme nyt tiedä, mihin suuntaan koronatilanne syksyn tai tulevan talven aikana kehittyy, niin on tarpeellista jatkaa aiempaa väliaikaista lakia vastaavien etäosallistumismahdollisuuksien sallimista, lainsäädäntöneuvos Markus Tervonen oikeusministeriöstä sanoo.

Keväällä hyväksytyssä väliaikaisessa laissa yhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten kokouksia voitiin myös lykätä yhteisölakiin tai kyseisen yhteisön sääntöihin perustuvan määräajan yli, mutta uudessa laissa ei lykkäyksiä enää sallita.