Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JSN antoi langettavat päätökset Verkkouutisille, Radio Citylle ja Ylen MOT:lle

Julkisen sanan neuvosto (JSN) antoi keskiviikkona pitämässään kokouksessa kolme langettavaa päätöstä, jotka saivat Verkkouutiset, Radio City ja Ylen MOT-ohjelma.

Verkkouutisten langettava liittyi kuntapoliitikon rikosepäilyyn liittyvään uutiseen. Lehti oli julkaissut poliitikon Facebook-kirjoituksen pohjalta tehdyn uutisen, joka antoi lukijoille harhaanjohtavan käsityksen siitä, miksi syyttäjä oli jättänyt asiassa syytteen nostamatta. Verkkouutiset ei ollut korjannut virhettä Journalistin ohjeiden mukaan.

Radio Cityn aamuohjelmassa juontajat puolestaan arvioivat julkisuuden henkilöitä sosiaalisesta mediasta lainatun pelin mukaan erilaisiin rooleihin. JSN:n mukaan peli oli radiossa lähetettynä mediasisältönä ihmisarvoa loukkaava ja väkivaltaisia ilmaisuja arkipäiväistävä. Kantelua eivät tehneet ohjelmassa mainitut ihmiset, vaan ohjelman kuuntelija.

Kolmas langettava päätös tuli MOT:n haastattelunauhan harhaanjohtavasta leikkaamisesta. Kolme JSN:n jäsentä äänesti tässä tapauksessa vapauttavan päätöksen puolesta.

Kolme vapauttavaa päätöstä

JSN antoi etäyhteydellä järjestetyssä kokouksessa myös kolme vapauttavaa päätöstä.

Keskisuomalainen sai vapauttavan päätöksen pääkirjoituksesta, jossa se esitteli samaan konserniin kuuluvaa uutta radiokanavaa. JSN:n näkemyksen mukaan konserniyhteys tuli riittävän hyvin selville kirjoituksesta, mutta se huomautti, että avoimuuden ja selkeyden vuoksi sen kertominen olisi ollut yksinkertaisesti suotavaa.

Helsingin Sanomat ja Yle saivat vapauttavat päätökset, jotka liittyivät asiavirheiden korjaamisesta tehtyihin kanteluihin.