Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiivistyykö Venäjän ja Valko-Venäjän yhteistyö? – Lukashenka saapui Sotshiin tapaamaan Putinia

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka on saapunut Venäjän Sotshiin neuvotteluihin presidentti Vladimir Putinin kanssa, kertoo Tass.

Lukashenka on tukeutunut Venäjään voimakkaasti sen jälkeen, kun mielenosoitukset puhkesivat Valko-Venäjällä elokuun presidentinvaalien jälkeen. Päämiehet tapaavat kasvokkain ensimmäistä kertaa Lukashenkan kyseenalaistetun uudelleenvalinnan jälkeen.

Venäjä on tukenut Lukashenkaa kuohunnan aikana ja luvannut antaa maan hallinnolle tarvittaessa apua. Tuen hintana Venäjän on epäilty kiristävän Valko-Venäjää yhä tiiviimpään yhteistyöhön Venäjän kanssa.

Sadattuhannet jälleen kaduilla Minskissä

Ainakin satatuhatta ihmistä osoitti mieltään Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä sunnuntaina. Kyseessä oli viides peräkkäinen sunnuntai, kun Minskin kaduille kerääntyi satatuhatta mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat vastustivat 9. elokuuta kuudennen kerran peräkkäin presidentiksi valittua Lukashenkaa ja tämän hallintoa. Lukashenka on väittänyt saaneensa 80 prosenttia äänistä, mutta vaalitulosta on pidetty vilpillisenä.

Kasvonsa peittäneet ja univormuihin tai siviilivaatteisiin pukeutuneet poliisit pidättivät ainakin 400 mielenosoittajaa eri puolilla Minskiä. Maan sisäministeriö kertoi, että poliisi oli ampunut Minskissä sunnuntain aikana varoituslaukauksia ilmaan.

Maan sisäministeriön mukaan pidätetyt olivat varustautuneet opposition suosimilla vanhoilla valko-punaisilla lipuilla sekä "loukkaavilla" banderolleilla.

Oppositio oli etukäteen nimennyt sunnuntain mielenosoituksen Sankarien marssiksi.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 8.46: Presidentit tapaavat Sotshissa, ei Moskovassa.