Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Sateenkaariliput liehuvat tänään ympäri Helsinkiä– Pride-kulkue hajautuu koronavuonna verkkoon ja kaupungille

Helsingin Senaatintorille saapui Helsinki Priden juhlijoita. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Helsinki Pride -kulkue ottaa koronavuonna poikkeuksellisen muodon, kun tänään järjestettävää suurkulkuetta ei kokoontumisrajoitusten vuoksi voida toteuttaa perinteiseen tapaan. Kulkue toteutetaan nyt hybriditapahtumana, johon voi ottaa osaa niin kotisohvalta virtuaalisesti kuin vaikkapa marssimalla omatoimisesti kaupungilla sateenkaarilippujen ja kylttien kera.

Kaupungilla kiertää lauantaina myös kameraryhmä, joka välittää juhlatunnelmaa suorana tapahtuman verkkosivuilla. Tapahtuman sivuilta löytyy myös verkkokulkue, johon ottavat osaa niin kumppaniyhteisöt kuin halutessaan yksityiset ihmisetkin.

Tapahtuma alkaa virallisesti puolilta päivin. Yhdestä eteenpäin eri puolilla kaupunkia on tarkoitus kokoontua piknikkien ääreen, ja neljästä kuuteen Merikaapelihallissa järjestetään Pride-konsertti, jota on myös mahdollista seurata striimin välityksellä. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Alma ja Erika Vikman.

Kuluva viikonloppu päättää Helsinki Pride -viikon, jonka aikana on järjestetty päivittäin ohjelmaa, muun muassa keskustelutilaisuuksia ja luentoja.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka