Hallitus kertoo tarkemmin matkustusrajoitusten höllentämisestä – suora lähetys tiedotustilaisuudesta käynnissä

Hallitus kertoo tänään aamupäivällä tarkemmin, kuinka matkustusrajoituksia muutetaan. Hallitus päätti eilisiltana kaksipäiväiset neuvottelunsa rajat ylittävästä liikenteestä ja matkustamisesta.

Jo illalla tuli julki, että Suomi nostaa turvallisen maan raja-arvoa 25 koronatapaukseen 100 000:ta asukasta kohti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että matkailu Ruotsista, Saksasta ja Norjasta Suomeen vapautuu ensi viikon lauantaista lähtien.

Raja-arvo on ollut 8–10 koronatapausta 100 000:ta ihmistä kohden kahden viime viikon aikana.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoi illalla, että ministeriössä valmistellaan lakia, jossa siirrytään jäykistä rajarajoituksista testausmalliin. Hän kuvaili mallin olevan testaa ja tule -malli. Harakka lisäksi kertoi, että raja-arvon 25 ylittävistä maista edellytetään ennakollinen negatiivinen koronatestitulos.

Suomi tulee jatkamaan sisärajavalvontaa näillä näkymin 22. marraskuuta asti, jotta testaukseen perustuvaan maahantulomalliin liittyvä lainsäädäntö on saatu valmiiksi.

Hallituksen on määrä kertoa päätetyistä koronatoimista lisää aamupäivällä kello 11 alkavassa tiedotustilaisuudessa. Tilaisuudessa ovat paikalla sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), liikenne- ja viestintäministeri Harakka ja elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Voit seurata tiedotustilaisuutta suorana lähetyksenä tässä jutussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka