Lukashenka venäläismedian haastattelussa: Ehkä olen ollut presidenttinä liian kauan

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandar Lukashenka pohtii tänään tehdyssä tv- ja radiohaastattelussa olleensa ehkä virassaan liian pitkään, kertoo muun muassa Ria Novosti . 26 vuotta presidenttinä ollut ja jälleen uutta virkakautta aloittava Lukashenka antoi haastattelun venäläisille toimittajille aiemmin päivällä Minskissä.

Lukashenka ei kuitenkaan osoita väistymisaikeita. Haastattelun tehneiden toimittajien mukaan presidentti oli todennut, että vain hän voi puolustaa nykytilanteessa Valko-Venäjää.

– Olen rakentanut Valko-Venäjää neljännesvuosisadan ajan. Jos minä eroan, seuraajani teurastetaan, Govorit Moskova -radion päätoimittaja Roman Babajan kertoi Lukashenkan todenneen.

Babajanin mukaan Lukashenka olisi sanonut olevansa kenties valmis aikaistettujen presidentinvaalien järjestämiseen. Sitä ennen pitäisi hänen mukaansa kuitenkin tehdä muutoksia perustuslakiin.

Lukashenkan haastattelua ei ole toistaiseksi esitetty Venäjällä. Presidentin kommentit ovat ennakkotietoja haastattelun sisällöstä.

Lähteenä myös uutistoimisto TT.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka