Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmuni linjapuheessaan: Uusiin pysyviin menoihin ei ole varaa ja uusia veronkiristyksiä ei pidä tehdä

Keskustan puheenjohtajuutta puolustava Katri Kulmuni esittää linjapuheessaan kolmiportaista talouden pelastusohjelmaa. Puolueväelle puhuneen Kulmunin mukaan uusiin pysyviin menoihin ei ole varaa ja uusia veronkiristyksiä ei pidä tehdä.

Keskustan puolueväki on koolla Oulussa ja 15 etäpisteessä ympäri Suomen. Puheenjohtajasta äänestetään iltapäivällä. Kulmuni avasi päivän linjapuheella, mutta varsinaiset ehdokaspuheet ja ehdokkaiden paneeli kuullaan myöhemmin.

Kulmunin mukaan on olemassa suuri vaara, että Suomen vienti ajautuu jopa historian syvimpään lamaan.

Hallituksen on pidettävä hänen mukaansa kiinni sopimastaan menokatosta ja viestittävä, että se huolehtii vientikilpailukyvystä ja teollisuuden selviytymisestä.

Lisäksi rakenteellisia uudistuksia, jotka liittyvät niin työelämään, työttömyysturvajärjestelmään kuin koulutukseenkin, pitää hänen mukaansa edistää.

Vuosi sitten puolueen johtoon valittu Kulmuni summasi mennyttä vuotta.

– Tämä vuosi ei ole ollut helppoa aikaa – sen myönnän. Mutta osaani en valita, Kulmuni sanoi.

Keskusta on hallituksessa ollut hyväksymässä EU:n elpymispakettia, jota on arvosteltu puolueen riveistä.

Kulmuni toivoo, että EU-johtajien neuvottelema elpymispaketti käsitellään eduskunnassa huolellisesti. Elpymisratkaisun pitää hänen mukaansa olla kertaluonteinen.

– Elpymisväline perustuu sopimusten tulkintaan poikkeuksellisessa tilanteessa. Suomen nettomaksuosuutta ei pidä vähätellä.

– Eurosta luopumisen ja liittovaltion välissä on keskustalainen tie, Kulmuni sanoi.