Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääministeri Marin on Helsinki Priden virallinen suojelija

Pääministeri Marin toimii Helsinki Priden virallisena suojelijana tänä ja ensi vuonna. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toimii Helsinki Priden virallisena suojelijana tänä ja ensi vuonna, kertoo Pride-yhteisö verkkosivuillaan .

Pride-yhteisön puheenjohtajan Aaro Horsman mukaan on suuri kunnia saada Marin Helsinki Priden suojelijaksi.

– Marin on monelle meistä esikuva niin hänen taustansa kuin vahvan ja empaattisen johtajuutensa takia, Horsma sanoo tiedotteessa.

Marin on esimerkiksi nettisivuillaan kertonut, että on sateenkaariperheen lapsi.

Helsinki Priden suojelijana toimii nyt ensimmäistä kertaa Suomen pääministeri. Marin kertoo blogikirjoituksessaan Pride-yhteisön sivuilla, että tänä vuonna ensimmäistä kertaa nostetaan Priden kunniaksi liput salkoon koko valtioneuvostossa.

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä eli 7.–13. syyskuuta.

Helsinki Pridessa ei ole tänä vuonna suurta yhteiskulkuetta koronavirustilanteen vuoksi. Sen sijaan järjestetään virtuaalikulkue, ja ihmisiä kannustetaan marssimaan ystäviensä kanssa kaupungilla omaa Pride-reittiä.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka