Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nainen soitti hätäkeskukseen yli 1 200 kertaa reilun kolmen viikon aikana, tuomittiin ehdolliseen – asiantuntijan mukaan joku saattoi häiriköinnin takia jäädä ilman apua

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut ehdolliseen vankeuteen nelikymppisen naisen, joka soitti yli 1 200 perusteetonta hätäpuhelua viime vuoden touko-kesäkuussa. Puheluita tuli päivittäin keskimäärin 48 kappaletta, ja niitä oli oikeuden mukaan lähes kaikkina vuorokauden aikoina.

Oikeudessa nainen sanoi, ettei tehnyt soittoja tahallaan. Hänen mukaansa puhelimessa oli vika, jonka takia se yhdisti hätäkeskukseen automaattisesti. Oikeus ei pitänyt naisen kertomusta uskottavana.

– Joka tapauksessa tietoisuus puhelimen mahdollisesta teknisestä viasta ei poista vastaajan tahallisuutta, kun hän ei ole korjauttanut puhelintaan tai poistanut sitä käytöstä.

Todistajana kuullun hätäkeskuksen asiantuntijan mukaan naisen soitot olivat monisanaisia ja tämä oli kieltäytynyt tarjotusta avusta. Puhelut olivat todistajan mukaan vaikuttaneet hätäkeskuksen toimintaan suuresti.

– Todistaja on pitänyt mahdollisena, että soittojen vuoksi joku muu on voinut jäädä ilman apua tai ainakin avun saanti on voinut viivästyä. Linjan ollessa varattu muut puhelut ovat jonossa, tuomiossa sanotaan.

Nainen tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja sakkoihin törkeästä tietoliikenteen häirinnästä.