Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Suomalaisilta enemmän tukea Saarikolle kuin Kulmunille keskustan puheenjohtajakisassa

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko saa Helsingin Sanomien teettämässä, tuoreessa kannatusmittauksessa enemmän kannatusta keskustan puheenjohtajaksi kuin Katri Kulmuni.

Saarikkoa kannatti 29 prosenttia vastaajista, kun nykyistä puheenjohtajaa ja entistä valtiovaranministeri Kulmunia tuki 16 prosenttia kyselyyn osallistuneista. Suurin osa vastaajista ei osannut nimetä suosikkiaan keskustan puheenjohtajaksi.

Tutkimukseen osallistuneilta kysyttiin, kuka tehtävään ehdolla olevista olisi paras valinta keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Kulmunin ja Saarikon lisäksi vaihtoehtoina olivat kisaan mukaan lähteneet Petri Honkonen, jota tuki 4 prosenttia vastaajista, ja Ilkka Tiainen, jota kannatti prosentti vastaajista.

Kyselyssä saattoi ehdottaa myös listan ulkopuolelta löytyvää henkilöä, ja esimerkiksi kaksi prosenttia vastaajista oli maininnut Paavo Väyrysen.

Keskustan puoluekokous valitsee puheenjohtajan tulevana lauantaina.

Kyselyyn osallistui 1 002 täysi-ikäistä. Tulosten virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kantar TNS :llä teetetty kysely tehtiin 20.–27. elokuuta.