Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kimmo Tiilikainen hävisi Ruokolahden kunnanjohtajaäänestyksen niukasti Anu Sepposelle

Ruokolahden kunnanjohtajaksi on valittu toisen äänestyskierroksen jälkeen äänin 14–13 Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen.

Myös entinen ministeri ja entinen kansanedustaja, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) oli yksi loppusuoran hakijoista. Hän hävisi suljetussa lippuäänestyksessä Sepposelle niukasti.

Kaikkiaan tehtävään haki kymmenen ehdokasta, joista neljä haastateltiin. Tiilikainen toimii tällä hetkellä sekä elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) että maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) valtiosihteerinä.

Tiilikainen oli aiemmin useamman vuoden Ruokolahden valtuuston puheenjohtaja. Hän on toiminut asunto-, energia- ja ympäristöministerinä, maatalous- ja ympäristöministerinä sekä ympäristöministerinä. Hän oli keskustan kansanedustajana vuosina 2003–2019. Osan ajasta hän oli myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Ruokolahden valtuuston nykyinen puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) arvioi maanantaina illansuussa STT:lle, että vaaka kallistui Sepposen puolelle tämän aiemman kunnanjohtajakokemuksen vuoksi.

– Tilanne oli niin tiukka, että on vaikea vetää syväluotaavia analyysejä tässä vaiheessa, Kymäläinen sanoi.

Anu Sepponen aloittaa tehtävässään myöhemmin syksyllä.