Pääministeri osallistuu hallituksen neuvotteluihin etänä – hengitystieoireet veivät koronatestiin

Hallitus kokoontuu tänään Säätytalolle neuvottelemaan rajaliikennettä koskevista päätöksistä ilman pääministeri Sanna Marinia (sd.), joka osallistuu kokoukseen etäyhteyden kautta. Syynä on pääministerin koronaepäily.

Marin kertoi tiistaiaamuna Twitterissä kärsivänsä lievistä hengitystieoireista ja menevänsä testattavaksi koronavirustartunnan varalta. Pääministeri kertoi siirtyvänsä etätöihin ja osallistuvansa etäyhteyden kautta tiistaina pidettäviin hallituksen neuvotteluihin sekä SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokoukseen.

Marinin on kerrottu olleen koronavirustesteissä jo kahdesti aiemmin huhtikuussa ja toukokuussa. Molemmilla kerroilla testin tulos oli negatiivinen.

Marinin piti olla tiistaina median tavattavissa Säätytalon portailla ennen neuvottelujen alkua. Tämä on nyt peruttu pääministerin etätyöskentelyn takia, valtioneuvoston viestinnästä kerrotaan STT:lle.

Marin osallistuu neuvotteluihin etäyhteyden välityksellä Kesärannasta. Muu hallitus neuvottelee normaaliin tapaan Säätytalolla kahteen saliin jaettuna.

Skopjen-lentojen väliaikainen katkaisu pöydällä

Hallituksen neuvottelut alkavat kello 17 Säätytalossa Helsingissä. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) ilmoitti maanantaina tuovansa hallituksen neuvotteluun esityksen, jonka mukaan Turun ja Pohjois-Makedonian Skopjen väliset lennot katkaistaisiin väliaikaisesti koronan takia.

Harakan mukaan tilanne Skopjen-reitin osalta on poikkeuksellinen ja vakava. Tähän mennessä Skopjesta tulleista matkustajista 41:llä on todettu koronatartunta.

Harakka ei osannut sanoa, milloin Skopjen-lennoista tulee muodollinen valtioneuvoston päätös, mutta hallitus on asiasta yksimielinen.

Harakka arvioi, että lauantai 29. elokuuta olisi ensimmäinen päivä, jolloin lentoja ei Turkuun Skopjesta enää tulisi. Tällöin Turkuun ehtisi Skopjesta lentää vielä kolme konetta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka