Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tornion räjähdyksen tutkinnassa otettu tänään kiinni neljä ihmistä

Poliisi on ottanut tänään kiinni neljä ihmistä Tornion räjähdyksen tutkinnassa. Heidät otettiin kiinni Länsi-Lapin alueella ja heidän osuuttaan aiemmin tässä kuussa tapahtuneeseen räjähdykseen selvitetään.

Nelikko saatiin kiinni poliisin oman tutkinnan perusteella.

– Liikkeiden perusteella, miten he ovat liikkuneet silloin tapahtuma-aikaan, on päästy henkilöiden jäljille ja henkilöt otettiin eri paikoista kiinni, sanoo tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi STT:lle.

Keskusrikospoliisi kertoo, että myös räjähdyksen aikaan tapahtumapaikalla Aarnintiellä nähty punainen auto on löytynyt.

– Eilen löydettiin se punainen pieni henkilöauto ja sen myötä päästiin aloittamaan poliisin toimintaa ja löydettiin nämä henkilöt.

Poliisi selvittää parhaillaan, miten auto ja neljä kiinni otettua liittyvät toisiinsa. Mäntyniemi ei kommentoi kiinniotettujen sukupuolia tai ikiä tai sitä, tuntevatko he toisensa. Kaikki neljä ovat suomalaisia.

Tapahtumia tutkitaan yhä räjähderikoksena ja tuhotyönä. Teon motiivi ei ole vielä selvinnyt.

Räjähde yhä laboratoriossa tutkittavana

Räjähdys tapahtui Aarnintiellä elokuun 4. päivänä noin kello 00.50. Siinä vaurioitui Rajavartiolaitoksen käyttöön vuokrattu pakettiauto.

Aarnintiellä on poliisin mukaan majoittunut Rajavartiolaitoksen työntekijöitä ja vuokra-autoa oli käytetty räjähdystä edeltäneenä iltana. Poliisi selvittää yhä sitä, oliko räjähdys tarkoituksella kohdistettu juuri Rajavartiolaitoksen autoon.

Poliisin arvion mukaan räjähde oli pienehkö, sillä auton saamat vauriot olivat vähäisiä. Räjähteen laadusta ei vielä ole tarkkaa tietoa.

– Siihen ei ole vielä tullut vastauksia. Ne jäämät, joita siinä on ollut, ovat edelleen rikosteknisessä tutkinnassa laboratoriossa, Mäntyniemi sanoo.

Silminnäkijähavaintoja kaivataan yhä

Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja tapahtumayöltä ja sen jälkeiseltä ajalta. Ne voi ilmoittaa Lapin poliisin sähköpostiin rta.lappi(a)poliisi.fi tai numeroon 0295 466 259.

– Pienen punaisen auton liikkeistä Tornion ja Kemin välillä tapahtuman jälkeen kaivataan tietoa. Olemme myös kiinnostuneita tapahtumayönä Aarnintien ympäristössä nähdyistä henkilöistä ja heidän liikkeistään, Mäntyniemi sanoo.