Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukashenkon vastaiset protestit jatkuivat Valko-Venäjällä – "Päämääränämme on se, että presidentti Aleksandr Lukashenko lähtee"

Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä sunnuntaisten presidentinvaalien vastaiset protestit ovat jatkuneet kolmatta yötä. Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan mielenositukset ovat keskittyneet asuinalueille sen jälkeen, kun mellakkapoliisit olivat eristäneet suuren osan kaupungin keskustaa.

Poliisit hyökkäsivät myös toimittajien ja kuvaajien kimppuun. Kuvaajien kameroista vietiin muistikortteja ja kameroita rikottiin. Sosiaaliseen mediaan ladatuista videoista näkyy, miten poliisit kiskovat väkivalloin ihmisiä autoista rikottuaan ensin autojen ikkunat.

– Päämääränämme on se, että presidentti Aleksandr Lukashenko lähtee, uhosi mielenosoitukseen tullut 51-vuotias insinööri Jakov.

Opposition presidenttiehdokas Svetlana Tihanovskaja pakeni vaalien jälkeen Liettuaan. Pian paon jälkeen julkisuuteen tuli kaksi videota. Toisessa Tihanovskaja selittää "vaikeaa päätöstä" jättää maansa ja toisessa vedotaan mielenosoittajiin, jotta he lopettaisivat protestit ja noudattaisivat lakia. Tukijoiden mukaan Tihanovskaja oli tehnyt jälkimmäisen nauhoituksen pakon edessä.

Euroopan unioni totesi tiistaina, että sunnuntaiset presidentinvaalit eivät olleet vapaat tai rehelliset. Lukashenkon kerrottiin voittaneen vaalit 80 prosentin äänisaaliilla.