Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Satoja loukkaantunut Beirutin mielenosoituksissa, liikkeellä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä

Satoja ihmisiä on loukkaantunut hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa Libanonin pääkaupungissa Beirutissa, kertoo uutiskanava Al Jazeera . Sen mukaan loukkaantuneita on yli 700.

Poliisi ja turvallisuusjoukot ovat käyttäneet kyynelkaasua. Yhden poliisin on kerrottu kuolleen.

Uutiskanava CNN:n mukaan kaduilla oli jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Kanavan mukaan kyseessä oli suurin kokoontuminen sitten viime lokakuun laajojen mielenosoitusten.

Mielenosoittajat ovat tunkeutuneet sisään useisiin julkisiin rakennuksiin, CNN:n mukaan muun muassa ulkoministeriöön ja talousministeriöön. Silminnäkijöiden mukaan osa protesteista sujui rauhallisesti, kun taas osissa kaupunkia mielenosoittajat ottivat yhteen turvallisuusjoukkojen kanssa ja sytyttivät tulipaloja.

Beirutin kuvernööri Marwan Aboud piti tilannetta vaikeana.

– Mielenosoittajat polttavat rakennuksia, Jos lähetän sinne paloautoja, pelkään, että mielenosoittajat saattavat hyökätä poliisin ja pelastajien kimppuun. Toisaalta en myöskään voi olla lähettämättä heitä, kuvernööri sanoi CNN:n mukaan.

Pääministeri lupaili vaalien aikaistamista

Lauantaina alkaneessa suuressa mielenosoituksessa ihmiset ovat ilmaisseet pitkäaikaista turhautumistaan hallitukseen tiistain tuhoisan räjähdyksen jälkeen.

Lauantai-iltaan mennessä räjähdyksessä kuolleiden määrä oli noussut 158:aan. Loukkaantuneita arvioidaan olevan 6 000, joista osan on kerrottu olevan kriittisessä tilassa. Kateissa oli edelleen ainakin 21 ihmistä.

Ainakin viisi parlamentin jäsentä on eronnut protestina, CNN kertoo.

Libanonin pääministeri Hassan Diab lupaili lauantaina tv-haastattelussa parlamenttivaalien aikaistamista maan ahdingon selvittämiseksi.

Diabin mukaan maan rakenteellisesta kriisistä ei päästä ilman aikaistettuja vaaleja. Pääministeri aikoo ehdottaa asiaa hallitukselle maanantaina.

Maailman johtajien on määrä järjestää tänään puhelintapaaminen, jossa käsitellään Libanoniin lähetettävän avun organisointia. Kokouksen on kutsunut koolle Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

YK:n tukemaan kokoukseen on osallistumassa muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Libanonin johtajia.

--

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.