Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"

Intiassa perjantaina tapahtuneessa lento-onnettomuudessa on viranomaistietojen mukaan kuollut ainakin 18 ihmistä. Koneen kyydissä oli tiettävästi 190 ihmistä, joista monet loukkaantuivat, osa vakavasti.

Paikalla olleet ihmiset, kuten taksikuskit, osallistuivat lentokentän pelastusviranomaisten kanssa pelastustöihin märissä ja pimeissä olosuhteissa ja kuljettivat ihmisiä sairaalaan omilla autoillaan. Useita ihmisiä oli leikattava ulos koneesta erityisvälineillä.

Kuolleiden joukossa on uutistoimisto AFP:n näkemän sairaalalistan mukaan koneen kaksi lentäjää sekä 10 kuukauden ja 1,5 vuoden ikäiset lapset.

Air India Express -lentoyhtiön kone suistui laskeutumisen yhteydessä kiitotieltä ja katkesi kahtia. Onnettomuuden aikaan alueella tuuli ja satoi rankasti.

Kone oli erityislennolla kotiuttamassa koronaviruspandemian vuoksi ulkomaille jumiin jääneitä intialaisia, ja se oli matkalla Dubaista Keralan osavaltioon. Vastaavia lentoja on ollut viime kuukausien aikana satoja, sillä kymmeniätuhansia intialaisia on jäänyt maailmalle viruspandemian vuoksi.

Takana jo pari laskeutumisyritystä

– Polttoainetta oli vuotanut ulos, joten on ihme, ettei kone syttynyt tuleen. Kuolonuhrien määrä olisi voinut olla paljon korkeampi, pelastusviranomainen kertoi paikan päällä uutistoimisto AFP:lle.

Koneessa matkustajana ollut Renjith Panangad kertoi AFP:lle koneen koskettaneen maata ja sitten kaiken menneen mustaksi. Onnettomuuden jälkeen hän oli huomannut hätäuloskäynnin oven auenneen ja raahautunut pois koneesta.

– Koneen etuosa oli kadonnut, täysin kadonnut. En tiedä, miten selvisin, mutta olen kiitollinen. Olen edelleen järkyttynyt.

Intialaismediat ovat siteeranneet lennonjohtoviranomaisia ja lentoseurantasivustoa, joiden mukaan onnettomuus tapahtui Boeing 737 -koneen kolmannella laskeutumisyrityksellä. Ennen kosketusta maahan kone pomppi ilmassa tuulen voimasta.

Kozhikoden lentokenttää pidetään lentäjille hankalana, sillä kiitotien toisessa päässä on jyrkkä pudotus. Keralassa on ollut vaikeita tulvia viime päivinä, ja kentän alueella oli satanut rankasti useiden tuntien ajan ennen onnettomuutta.