Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 17 kuollut, kymmeniä loukkaantunut

Lentoyhtiö Air India Expressin matkustajalentokone joutui vakavaan onnettomuuteen Intiassa perjantai-iltana Suomen aikaa. Onnettomuus tapahtui Kozhikoden lentokentällä Keralan osavaltiossa Etelä-Intiassa.

Dubaista tulossa ollut kone suistui ulos kiitotieltä laskeutumisen yhteydessä ja katkesi kahtia. Kentällä satoi laskeutumisen aikaan rankasti.

Paikallinen poliisi oli perjantain myöhäisiltaan mennessä vahvistanut seitsemäntoista ihmisen kuolleen törmäyksessä. Viranomaisten mukaan uhrien joukossa on kaksi koneen lentäjää.

Paikallisten viranomaisten mukaan alueen sairaaloihin on toimitettu ainakin 89 ihmistä, joista vähintään viidentoista vammat ovat vakavia.

Kymmenet ambulanssit hakevat edelleen matkustajia sairaaloihin, eikä loukkaantuneiden lopullinen määrä ole vielä selvillä.

– Pelkäämme, että uhriluku nousee. Pelastusoperaatio on saatu päätökseen, kertoi paikallinen poliisi Abdul Karim uutistoimisto AFP:lle.

Koneessa 191 ihmistä

Koneessa oli ensimmäisten tietojen mukaan ainakin 185 ihmistä, mutta tarkka lukumäärä on ilmeisesti 191. Epävarmuus johtui osittain siitä, että koneessa oli jonkin verran sylivauvoja, joita ei merkitä matkustajiksi samaan tapaan kuin aikuisia.

Lentoyhtiö itse ilmoitti koneessa olleen 174 matkustajaa, 10 sylivauvaa, kaksi lentäjää ja viisi matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Kentällä kuvatuissa televisiokuvissa näkyi, kuinka kone on katkennut kahtia, mutta se ei näyttänyt syttyneen tuleen. Yhden televisiokanavan tietojen mukaan koneen laskutelineessä olisi ollut ongelmia.

Intian ilmailuviranomaisten mukaan kone epäonnistui pysähtymisessä ja luisui yli kiitoradan päästä. Siitä se putosi alemmas laaksoon, ja hajosi kahteen osaan.

BBC:n tietojen mukaan kyseessä oli hallituksen järjestämä lento, jolla haettiin intialaisia Dubaista takaisin kotimaahan voimassa olevien matkustusrajoitusten vuoksi.

Intian pääministeri Narendra Modi ilmaisi surunvalittelunsa Twitterissä.

– Ajatukseni ovat rakkaitaan menettäneiden luona. Toivotan loukkaantuneille nopeaa paranemista. Viranomaiset tarjoavat paikan päällä kaiken mahdollisen avun, Modi kirjoitti.