Interpol: Kyberrikollisuus kasvanut korona-aikana huolestuttavasti

Tietoverkkorikollisuus on lisääntynyt huolestuttavasti koronaviruspandemian aikana, varoittaa kansainvälinen poliisijärjestö Interpol. Rikolliset tavoittelevat nyt varsinkin suurten laitosten tietoja niiden etätöissä olevien työntekijöiden kautta.

Interpolin mukaan kyberrikolliset ovat korona-aikana ottaneet kohteikseen yksilöiden ja pienyritysten sijaan yhä enemmän suuryritykset, hallitukset ja kriittisen infrastruktuurin.

– Kyberrikolliset kehittävät ja tehostavat hyökkäyksiään huolestuttavalla tahdilla hyödyntääkseen pelkoa ja epävarmuutta, jonka koronaepidemian epävakaa sosiaalinen ja taloudellinen tilanne aiheuttaa, arvioi Interpolin pääsihteeri Jürgen Stock.

Interpolin raportin mukaan verkkorikolliset esimerkiksi lähettävät korona-aiheisia tietojenkalastelun sähköposteja. Tietoverkkorikolliset myös kohdentavat yhä enemmän haittaohjelmia kriittiseen infrastruktuuriin ja terveydenhuollon toimielimiin.

Etenkin huhtikuun kahdella ensimmäisellä viikolla lisääntyivät hyökkäykset, joissa käyttäjien on maksettava rahaa saadakseen tietokoneensa toimimaan uudelleen.

Kotona työskentely altistaa

Interpol varoittaa, että verkkorikollisuuden kasvun jatkuminen on todennäköistä lähitulevaisuudessa.

– Kotona työskentelemiseen liittyvät haavoittuvuudet ja mahdolliset taloudelliset hyödyt takaavat, että tietoverkkorikolliset kehittävät edistyneempiä ja hienostuneempia menetelmiä.

Poliisijärjestö varoittaa myös vaiheesta, jolloin koronarokote tulee saataville.

– On erittäin todennäköistä, että näihin lääkkeisiin liittyy piikki (lisääntyminen) tietojenkalastelussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka