Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeen poliisissa työskennelleen poliisin kokaiinisyyte hylättiin käräjäoikeudessa

Hämeen poliisissa työskennelleen nelikymppisen miehen syyte huumausaineen käyttörikoksesta hylättiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan mies olisi pitänyt hallussaan vähäistä määrää omaan käyttöön tarkoitettua kokaiinia Jysäri-festivaalilla Jämsässä viime kesänä.

Oikeus totesi, että miehellä oli ollut hallussaan huumetta ja mies oli yrittänyt nopeasti tulleessa tilanteessa poistua turvatarkastusjonosta ja hävittää aineen.

Tuomion mukaan näyttämättä kuitenkin jäi, että miehellä olisi ollut tietoinen tarkoitus pitää hallussaan huumetta. Hänellä oli ollut vaatteidensa likaantumisen vuoksi yllään toisen miehen vaatteet, joiden taskussa huumausaine oli. Tämä mies tunnusti ja tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta sakkoihin.

Syytteen saanut poliisi irtisanottiin virastaan Hämeen poliisissa maaliskuussa. Sitä ennen hän oli ollut virasta pidätettynä.

---

Juttua korjattu klo 12.20: Vaihdettu jutussa aiemmin mainitun takin tilalle sana vaatteet, koska tuomiosta ei varmuudella selviä, minkä vaatekappaleen taskuista puhuttiin.