Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Poliisi etsii kahta miestä perussuomalaisten eduskunta-avustajan tapon yrityksestä – puolue tuomitsee tapahtuneen

Perussuomalaisten puolueaktiivi Pekka Katajan saamat vammat ovat poliisin mukaan vakavia. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Poliisi etsii kahta miestä epäiltynä perussuomalaisten puolueaktiivi Pekka Katajan tapon yrityksestä. Poliisi itse ei vahvista asianomaisen henkilöllisyyttä, mutta Kataja ja perussuomalaiset ovat itse kertoneet asiasta julkisuuteen.

Kataja joutui pahoinpitelyn uhriksi kotonaan Jämsässä Keski-Suomessa perjantaina aamupäivällä. Hänet kuljetettiin Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan. Poliisi kuvailee Katajan saamia vammoja vakaviksi.

Perussuomalaiset pitää tekoa poliittisesti motivoituneena. Kataja on perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö ja samaa vaalipiiriä edustavan kansanedustajan Jouni Kotiahon (ps.) eduskunta-avustaja.

– Kaikki viittaa siihen, että kyseessä ei ole satunnainen rikos vaan nimenomaan Katajaan ja hänen puoluepoliittiseen toimintaansa kohdistunut isku ja henkirikoksen yritys, puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos sanovat tiedotteessa.

He kertovat tuomitsevansa tapahtuneen jyrkästi, odottavansa rikoksen selvittämistä ja toivovansa Katajalle nopeaa toipumista. Myös eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) otti asiaan kantaa.

– Toivotan Katajalle toipumista vammoista ja järkytyksestä. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua. Väkivallan tekijät on saatava vastuuseen teoistaan, Vehviläinen kirjoitti Twitterissä .

Tiedot tekijöistä ristiriitaisia, uhrin vammat vakavia

Poliisi on päässyt kuulemaan Katajaa ja todistajia tapahtumapaikan läheisyydestä, rikoskomisario Annukka Liukkonen kertoo STT:lle. Epäiltyjen tuntomerkkejä ei kerrota julkisuuteen, sillä uhrin ja todistajien kuvaukset ovat poliisin mukaan ristiriitaisia keskenään.

Poliisi tiedotti asiasta ensimmäisen kerran perjantaina, jolloin asiaa tutkittiin epäiltynä törkeänä ryöstönä. Tämän hetken tietojen mukaan omaisuutta ei kuitenkaan epäillä kadonneen.

Kataja on kertonut Keskisuomalaiselle , että hänellä on diagnosoitu lievä kallonmurtuma, kolme murtunutta kylkiluuta ja pieni aivoverenvuoto. Hänen mukaansa päästä on laskettu 21 iskupaikkaa, joihin hän on saanut tikkejä.

Kataja oli aiemmin kertonut lehdelle , että hänen ovelleen saapui perjantaiaamuna mies, joka kertoi tuovansa lähetyksen perussuomalaisilta. Kun Kataja avasi oven, hänen kertomansa mukaan toinen mies hyökkäsi sivusta.

Rikoskomisario Liukkonen ei toistaiseksi kommentoi tekotapaa tarkemmin.

– Vakavat vammat hänellä on ja vaikuttaisi, että joillain astalolla häntä on lyöty, mutta sekin selviää tarkemmin, kun saadaan virallisia lausuntoja, Liukkonen sanoo.

Sisä-Suomen poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta puhelimitse numeroon 050 456 0471 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka