Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Brasilian presidentti Bolsonarolla on todettu koronavirustartunta

Jair Bolsonaro on aiemmin vähätellyt viruksen vakavuutta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Brasilian presidentin Jair Bolsonaron koronavirustesti on osoittautunut positiiviseksi. Bolsonaro ilmoitti asiasta itse televisiossa, kertoi CNN .

Bolsonaro on aiemmin vähätellyt viruksen vakavuutta. Hän on muun muassa verrannut sitä tavalliseen flunssaan.

Hän on myös kehottanut osavaltioiden kuvernöörejä höllentämään koronarajoituksia, jotka hänen mukaansa vahingoittavat taloutta. Eilen hän vesitti puolestaan määräyksiä, jotka koskivat kasvomaskien käyttöä, kertoo BBC .

Maanantaina Bolsonaro kertoi kannattajilleen presidentinpalatsin ulkopuolella, että hänelle oli tehty koronavirustesti ja että hänen keuhkonsa olivat "puhtaat".

Sunnuntaina Brasilian ulkoministeri Ernesto Araujo julkaisi sosiaalisessa mediassa valokuvan, jossa hän oli Bolsonaron ja eräiden muiden henkilöiden kanssa Yhdysvaltain Brasilian-suurlähetystössä juhlistamassa Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää. Kenelläkään kuvassa olevista ei ollut maskia.

Brasiliassa on tähän mennessä todettu yli 1,6 miljoonaa varmennettua koronavirustartuntaa. Koronaan liittyviä kuolemia on liki 65 500, selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -y liopiston tiedoista.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka