Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kultasepänliikkeeseen iskeneet varkaat rohmusivat saalista lähes 200 000 euron edestä

Seinäjokelaiseen Kultatähti-kultasepänliikkeeseen iskeneet varkaat saivat saalista lähes 200 000 euron edestä, Pohjanmaan poliisi kertoi perjantaina. Poliisin mukaan törkeä varkaus tapahtui torstaiaamuna kello kuuden ja kahdeksan välillä.

Kultasepänliikkeen yrittäjä Pekka Laitamäki kertoi perjantaina Iltalehdelle , että varkaus havaittiin aamulla väärässä paikassa olevien kultakorujen ja murtojälkien seurauksena.

Poliisi epäilee teosta kolmea mahdollisesti ulkomaalaista miestä. Poliisi kaipaa havaintoja miehistä ja heidän käyttämästään ajoneuvosta. Havaintoja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Tutkinnanjohtaja Juha Järvelin ei suostu tutkinnallisista syistä kertomaan, miten rikos on tapahtunut tai miten epäillyt tekijät olivat päässeet liikkeeseen. Poliisilla ei ole myöskään havaintoja miesten käyttämän ajoneuvon tuntomerkeistä. Poliisi kertoo olevansa kiinnostunut kaikista epäiltyihin liittyvistä havainnoista.

Poliisin mukaan tämän mittaluokan koruliikkeiden varkaudet eivät ole Suomessa kovin yleisiä. Laitamäki kertoi lehdelle, että hänen omistamaansa kultasepänliikkeeseen on murtauduttu edellisen kerran 24 vuotta sitten.

STT ei tavoittanut Laitamäkeä kommentoimaan tapausta.