Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo 8 700 EU:n ulkopuolista työntekijää saanut luvan kausityöhön Suomessa

Noin 8 700 Euroopan unionin ulkopuolista kausityöntekijää on saanut luvan työskennellä Suomessa marja- ja vihannesviljelmillä ja maatiloilla kuluvana kesänä. Kaikkiaan EU:n ulkopuolelta voi koronaviruspandemian takia saapua maksimissaan 9 000 kausityöntekijää.

Maahanmuuttoviraston päätöstä hakemukseensa odottaa vielä noin 1 500 kausityöntekijää.

– Kaikki kausityöntekijöiden hakemukset käsitellään kiireisinä. Tällä haluamme varmistaa, että työntekijät pääsevät aloittamaan työt viljelmillä ajallaan, kertoo Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja Tuuli Huhtilainen tiedotteessa.

Suurin osa kausityöntekijöistä tulee Suomeen töihin lyhyeksi jaksoksi kesällä kausityötodistuksella, jolla voi työskennellä Suomessa 90 päivää. Alan yritykset ovat maahanmuuttoviraston mukaan palkanneet kausityöntekijöitä aiempien vuosien tapaan erityisesti Ukrainasta.

Rajavartiolaitoksen mukaan kausityöntekijöitä on saapunut Suomeen tähän mennessä jo noin 2 400.

Maa- ja metsätalousministeriö päätti huhtikuussa antaa luvan 1 500 kausityöntekijälle. Hallituksen linjauksen mukaisesti kausityöntekijöiden määrää lisättiin huhtikuun 14. päivästä alkaen 3 000 työntekijällä ja kesäkuun 1. päivästä alkaen 4 500 työntekijällä.